Nokia 3310 (2017): drop, bager i bauštela test

Kolege na mob.hr-u nisu bili zadovoljni klasičnim testiranjem Nokije 3310, već su ju testirali na gradilištu.

Mislav Bušić | 12.07.2017. / 17:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Da je nova Nokia 3310 vrhunski marketinški stunt, to smo znali odmah. No s obzirom da nosi ime kultne Nokije, koja je harala tržištem početkom ovoga milenija, a iznimnu internet popularnost stekla raznim memeovima na 9gag-u i sličnim portalima, odlučili smo provjeriti koliko stare Nokije ima u novoj.

Pogled na Nokiju 3310 s filozofske strane mogli ste pročitati, a sada krenimo dalje. Izazov je vrlo jasan: na razne načine bacati 3310 i vidjeti kako će se ponašati kad padne s različitih visina na mekan beton. Ruku na srce, očekivanja su bila vrlo mala, moja osobno čak i nikakva. Pretpostavio sam da će izdržati neke klasične padove s visine od 2 metra bez većih problema, ali ništa više od toga.

 

Počevši s laganim testom bacanja uređaja s nekih metar visine, odnosno nekom najčešćom visinom s koje naši smartfoni inače padaju, iznenadilo me da je Nokia ostala čak i bez površinskih ogrebotina. To znači da će bez problema preživjeti svaki onaj put kad ju izvučete iz džepa greškom s ključevima, novčanikom ili nečim sličnim.

Ipak je riječ o plastici koja prekriva cijeli uređaj, uz veliku količinu mesa čak i s bočnih strana zaslona, a to je najzahvalniji materijal kad su padovi u pitanju.

Tek je pad s dva metra visine nanio površinske ogrebotine i udubljenja u kućištu, a to je realno najveća visina s koje bi realno mogao nastradati vaš ljubimac. Takvi padovi događaju se najčešće prilikom razgovora u šetnji, bilo da ste ga ispustili iz ruke ili jednostavno da vam je iskliznuo s ramena dok ste ga držali tako priklještenim za uho.

Mi, naravno, nikad nismo zadovoljni onim što bi svatko mogao zaključiti, pa smo odlučili ljestvicu podići na jednu višu razinu i uputili smo se na obližnje gradilište ili, po domaći, bauštelu.

Članak i video preneseni su uz dopuštenje mob.hr-a, a originalni tekst možete vidjeti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti