Nokia 8 automatski će dobiti Android Oreo

Korisnici Nokia 8 ne moraju sami instalirati ažuriranje, ono će se automatski instalirati na njihov uređaj kad postane dostupan u Hrvatskoj.

Martina Čizmić | 28.11.2017. / 13:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

HMD Global objavio je kako je Android 8.0 Oreo od sada dostupan za pametni telefon Nokia 8.

 

Ponosno predstavljamo našu čistu i sigurnu verziju Android 8.0 Orea na Nokiji 8. Našim obožavateljima uvijek želimo podariti najbolje Android iskustvo. Zato smo uzeli vremena kako bismo testirali, optimizirali i oplemenili platformu, istaknuo je Juho Sarvikas, direktor proizvoda u HMD-u Global, te dodao: Radeći u suradnji s fanovima telefona Nokia u našim inovativnim beta-laboratorijima, stvorili smo čistu verziju ove dugoiščekivane mobilne platforme, sa svim novim uzbudljivim odlikama u kombinaciji s odličnim performansama i još boljim životnim vijekom baterije, a bez nepotrebnog nereda. Android 8.0 Oreo opremljen je odlikama zbog kojih su komunikacija, stvaranje, igranje i istraživanje još zabavniji.

 

Nokia 8 predstavlja čistu verziju Android 8.0 Orea bez maski i promjena na korisničkom sučelju. Bez prethodno instaliranih aplikacija koje ne koristite ili pozadinskih procesa koji bespotrebno troše bateriju.

Korisnici koji instaliraju ažuriranje Android 8.0 Oreo na pametnom telefonu Nokia 8 imat će mogućnost rada "slika u slici", odnosno izvršavanje više zadataka istovremeno.

 

Kako ističu, Nokia 8 dolazi bez prethodno instaliranih nepotrebnih aplikacija, a pomoću Android Instant Apps korisnici mogu dodatno "očistiti" svoj pametni telefon od aplikacija koje ne koriste, ali bi ih željeli isprobati bez instalacije.

 

Zahvaljujući pametnom softveru, Nokia 8 puni se brže nego do sada, dok Dual-Sight način rada omogućava korisnicima da svoju reakciju na događaje prenose u realnom vremenu, koristeći prednju i stražnju kameru u isto vrijeme.

 

Korisnici Nokia 8 ne moraju sami instalirati ažuriranje, ono će se automatski instalirati na njihov uređaj kad postane dostupan u Hrvatskoj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti