Nokia HERE mape prodane njemačkim proizvođačima automobila

U zadnje vrijeme se sve više špekuliralo o Nokijinoj prodaji svog odjela zaduženog za HERE mape, a sada je sve potpisano i na papiru. Naime...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 03.08.2015. / 10:20

Nokia HERE mape prodane njemačkim proizvođačima automobila

U zadnje vrijeme se sve više špekuliralo o Nokijinoj prodaji svog odjela zaduženog za HERE mape, a sada je sve potpisano i na papiru.

Naime, Nokijine mape kupljenje su od strane njemačkog konzorcija automobila koji čine Audi, BMW i Daimler, a prodane su za 3,07 milijardi američkih dolara. Do ovog trenutka sve je upućivalo na to kako su za Nokijine mape zainteresirani Uber i kineski brand Baidu, no izgleda kako ćemo Nokijin sustav viđati u njemačkim automobilima, i to u sustavima navigacije automobila s autopilotima. Nokia je ovim potezom završila kupnju Alcatel Lucent proizvođača mrežne opreme od kojeg je nedavno "posudila" 16 milijardi dolara kako bi se usredotočila na jačanje na području mreža, a sudeći prema glasinama - Nokia bi se mogla ponovo okušati u plasiranju pametnih telefona.

HERE mape trenutno zapošljavaju 6454 radnika, a u prvom kvartalu ove godine ostvaren je prihod od gotovo 600 milijuna dolara. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti