Uz nove mogućnosti i poboljšanja, Nokijine besplatne karte i navigacija postaju lakše za korištenje i dodaju mnogo novih značajki, te su dostupne za iOS i Android.

Nokia Karte su sada dostupne za iPhone, iPod touch, iPad s iOS-om, Android 2.2 i Android 2.3, a oni koji imaju uređaje kompatabilne sa HTML5 mogu preuzeti web aplikaciju sa m.maps.nokia.com.

'Beta verzija omogućuje osnovne funkcije za 113 zemalja i nudi uobičajene servise Nokia Karata kao što su planiranje rute automobilom ili za hodanje, sadržaje pružatelja usluga kao što su Lonely Planet ili TripAdvisor kao i društvene mreže.' - ističu iz Nokije.

Nove značajke osim što su lakše za upravaljnje, dolaze sa optimiziranim korisničkim sučeljem, te novim ikonama kako bi bile preglednije. Kontakti se od sada mogu dodavati izravno kao odredišna točka, vaše najdraže lokacije mogu se povezati sa 'Share a Route' i podijeliti sa prijateljima putem maila ili društvenih medija.

Tu su i dodatni gradovi u 3D tehnici za 20 europskih gradova, a najnovija verzija nudi 3D karte Melbournea, Cape Towna i Sydneya.

Ukoliko nemate pristup mobilnim podacima, Nokia Karte dosupne su i bez podatkovnog prometa, što je praktično ukoliko se nalazite u inozemstvu. Usluga omogućuje karte za 180 zemalja, dok ih je 80 dostupno u izvanmrežnom načinu rada.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju