U New Yorku, CEO Nokije Stephen Elop danas je objavio novi flagship uređaj Lumia 1020, Windows Phone kojeg krasi kamera od 41 megapiksel.

Naime, ovo je ujedno i nastavak priče s modelom PureView 808 čija je kamera zaživjela u novom kućištu i uz Windows Phone, te po prihvatljivoj cijeni od 299 dolara.

Kamera na uređaju može snimati u dva formata odnosno 3:2 i 16:9, a uz 41MP uređaj simultano kreira i fotografije od 5MP koje su namijenjene za dijeljenje na društvenim mrežama ili putem maila.

Kamera ima optičku stabilizaciju slike sličnu onoj u modelu Lumia 920, Xenon flash koji je navodno bolji od LED flasha, a koji pomaže slikanju u lošijim svjetlosnim uvjetima. Uređaj nema optičkim zoom, već senzor omogućuje digitalno zumiranje s čistom slikom — tvrde iz kompanije.

Kako bi se korisnici upoznali s mogućnostima nove kamere, Nokia Lumia 1020 dolazi s predinstaliranom aplikacijom Nokia Pro Camera, pa će tako korisnici moći prilagoditi ekspoziciju, brzinu okidača, ISO ili otvor.

Osim svega navedenog, Lumia 1020 dolazi s nadograđenim Nokia Here kartama, te proširenom stvarnošću. Za sada će ovaj model biti dostupan samo u SAD-u po cijeni od 299 dolara na dvogodišnji ugovor, ekskluzivno u ponudi AT&T od 16. srpnja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju