noPhone – ima oblik iPhonea, a košta samo 12 dolara

noPhone je 'alternativa pametnim telefonima' koji ima oblik iPhonea – neće se savinuti u džepu poput iPhonea, nije zaključan na mreže operatera, a hakeri s njega sigurno neće ukrasti fotografije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.10.2014. / 07:30

noPhone – ima oblik iPhonea, a košta samo 12 dolara

Na platformi Kickstarter za prikupljanje novca za financiranje projekata korisnici su predstavili brojne različite kampanje – od pametnog sata Pebble pa do krumpirove salate. Iako su se na početku mnogi smijali Zacku Dangeru Brownu koji je postavio krumpirovu salatu na Kickstarter, on je na kraju zaradio više od 55 tisuća dolara i dokazao da se na internetu može zaraditi i od tako jednostavnih stvari kao što je najobičnija salata. Nedavno se na Kickstarteru pojavio još jedan projekt koji, kako su ga nazvali na Business Insideru, izgleda kao šala – noPhone. Na Kickstarteru noPhone opisan je kao 'alternativni uređaj oslobođen od tehnologije koji korisnicima omogućava konstantan kontakt ruke i telefona'.

Dio u kojem piše da je uređaj 'oslobođen od tehnologije' znači baš to – jer noPhone je najobičniji komad crne plastike oblika iPhonea koji nema ekrana, procesora i baterije te s njim, naravno, ne možete telefonirati, niti surfati internetom. Za razliku od iPhonea koji korisnicima pomaže da budu u kontaktu s digitalnim svijetom, noPhone im omogućava da budu u kontaktu sa stvarnim svijetom, opisan je ovaj projekt na Kickstarteru. Cijena noPhonea iznosi 12 dolara, a za šest dolara više može se naručiti 'selfie verzija' koja dolazi s reflektivnom naljepnicom koja služi poput ogledala. Ekipa koja stoji iza noPhonea na ideju o ovakvom 'netelefonu' došla je nakon što su jednu večer proveli u baru, ali se uopće nisu družili jer su bili previše zaokupljeni telefonima te napominju kako ovaj projekt nije nikakva šala. Kao prednosti u odnosu na druge telefone napominju kako se noPhone sigurno neće savinuti poput iPhonea, nije zaključan na mrežu mobilnih operatera te njegovi korisnici ne moraju brinuti da će hakeri s njega ukrasti fotografije.

U opisu ovog 'komada plastike' na Kickstarteru upozorava se na veliku ovisnost o pametnim telefonima koja uništava sastanke i spojeve, ometa ljude na koncertima, kinima i kazalištima, a sada napokon postoji rješenje i za tu ovisnost – noPhone. Iako je ovaj projekt izazvao veliku pažnju korisnika i medija koju su se raspisali o njemu, do sada ga je financijski podržalo manje od 500 ljudi te je od planiranih 30 tisuća dolara, za sada ostvareno manje od devet tisuća. 

Foto: Kickstarter

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti