Yo Az, grafički dizajner i ilustrator iz Pariza, nije izlagao u galerijama diljem Europe, no s druge strane njegovi radovi stekli su iznimno veliku popularnost na internetu.

Koristeći Adobe Illustrator, Photoshop, Adobe Flash i After Effects, na jedinstven način stvara portrete životinja i poznatih likova iz svijeta showbizza. Očigledno detaljist sa izraženom geometrijskom percepcijom oblika, Yo Az u jednom intervjuu napominje da se inspirira velikim autorima, kao što su Picasso ili Shepard Fairey, ali da je i pod utjecajem suvremenih filmova i street arta. Svoje radove započinje crtanjem na papiru, zatim skeniranjem i digitalnom obradom, što rezultira bogastvom boja i linija.

Pristup u karakternom oblikovanju likova rješava na dva sasvim suprotna načina. Dok su životinje izrazito frontalne, sugestivne i strogo simetrički koncipirane, ljudski likovi poprimaju pomalo fantastično-humorističan karakter. 

Nova dimenzija umjetnosti — digitalni portretist Nova dimenzija umjetnosti — digitalni portretist Nova dimenzija umjetnosti — digitalni portretist Nova dimenzija umjetnosti — digitalni portretist Nova dimenzija umjetnosti — digitalni portretist Nova dimenzija umjetnosti — digitalni portretist Nova dimenzija umjetnosti — digitalni portretist

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju