Nova generacija PlayStationa stiže već sljedeće godine?

Glasine kažu kako Sonyjev odgovor na Project Scorpio stiže već sljedeće godine te u drugoj polovici 2018. možemo očekivati PlayStation 5

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.04.2017. / 09:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je Sony četvrtu generaciju PlayStationa predstavio 2013. godine, već prošle godine ova je kompanija predstavila tanju verziju ove igraće konzole (PS4 Slim) te jaču verziju PlayStation 4 Pro s poboljšanim hardverom i podrškom za 4K rezoluciju. U odnosu na konkurenciju, Sony može biti itekako zadovoljan stanjem na tržištu i dosadašnjom prodajom svojih konzola, no prema analitičaru Damianu Thongu iz Macquarie Capital Securitiesa, ova kompanija već priprema novu verziju svoje konzole koju bi mogla predstaviti već u drugoj polovici sljedeće godine.

Čini se kako njegova predviđanja nisu bazirana na nekim insiderskim informacijama, napominju na GameSpotu, no podsjećaju kako je Thong ispravno predvidio predstavljanje PlayStationa 4 Slim i Pro tako da je riječ o pouzdanom analitičaru. Kao i uvijek kada su glasine u pitanju, ne treba očekivati službene komentare iz Sonyja, no ako su ove informacije istinite, ono što možemo očekivati tijekom sljedećih godinu dana su nove i brojne glasine o novom PlayStationu.

Jedan od navodnih razloga zbog kojeg Sony ovako rano kreće s razvojem nove generacije konzole (to možda neće biti nadograđena verzija PS 4/4 Pro, već potpuno novi PlayStation 5) jest Microsoft i njihov Project Scorpio, novi model konzole koji bi trebao biti hardverski jači od PlayStationa 4 Pro. No, upozoravaju na GameSpotu, rano predstavljanje PlayStationa 5 moglo bi utjecati na prodaji PS-a 4 i 4 Pro koja je trenutno vrlo dobra.

Ono što će biti iznimno bitno za odličnu prodaju i uspjeh nove generacije PlayStationa, među inim, bit će i podrška za igre za PlayStation 4, odnosno hoće li se na PS petici moći igrati igre dizajnirane za PS 4.

Izvor: GameSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti