Nova generacija Samsungovih pametnih satova cilja na one koji se brinu za svoje zdravlje

Samsung je u novu verziju svojih pametnih satova ubacio pregršt novih opcija usmjerenih na praćenje zdravstvenog stanja korisnika.

Martina Čizmić | 27.07.2023. / 15:41

Samsung Galaxy Watch6 - 1 (Foto: Samsung)

Samsung je, uz nove preklopne telefone, predstavio i novu generaciju Galaxy Watch pametnih satova - Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic.

Novim Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satovima pokazujemo našu predanost da napredne alate za praćenje zdravlja učinimo svima dostupnima, sada uz lakši pristup izravno s ručnog zgloba. Od praćenja sna i vježbanja do nutricionističkih uvida, Samsung nudi nove i praktične načine kako bi korisnicima pomogao da steknu uvid i poduzmu korake koji vode prema boljem zdravlju i blagostanju, svakog dana i noći, izjavio je prilikom predstavljanja TM Roh, predsjednik i voditelj MX (Mobile eXperience) Business odjela u tvrtki Samsung Electronics.

Kako je istaknuto na predstavljanju, Galaxy Watch6 serija ojačana je  funkcijama za praćenje zdravstvenog stanja korisnika, ali i njegovog dnevnog i noćnog tempa, u uređajima s tanjim okvirom i većim ekranom te novim opcijama remena. 

Samsung Galaxy Watch6 - 6 (Foto: Samsung)

Watch6 serija tijekom cijelog dana prati aktivnosti i navike korisnika te daje personalizirane i konkretne prijedloge, savjete i poticaje. Tijekom noći, sat prati navike spavanja te nudi savjete za još bolji san i odmor. Nudi detaljnu analizu čimbenika rezultata spavanja – ukupno vrijeme spavanja, ciklusi spavanja, vrijeme budnosti te fizički i mentalni oporavak – kako bi korisnicima pomogao razumjeti kvalitetu sna koju dobivaju svaku noć. Individualne poruke o snu, razvijene u suradnji s organizacijom National Sleep Foundation, također pružaju korisnicima detaljne povratne informacije o njihovom načinu spavanja. Sat prikazuje koliko je dosljedno korisnikovo vrijeme spavanja i budnosti, kao i poseban simbol sna u obliku životinje koja predstavlja njihov tip sna.

Savjeti za bolji san omogućuju korisnicima da poduzmu potrebne korake na osnovu uvida o snu pomoću prilagođenih uputa, savjeta i podsjetnika dostupnih na ručnom zglobu i uparenom pametnom telefonu. Kada je vrijeme za spavanje, sat može pomoći u stvaranju idealnog okruženja automatskom promjenom postavki povezanih kućanskih uređaja i uključivanjem Sleep Mode načina rada na korisnikovom satu i telefonu kako bi se isključile obavijesti, prigušili zasloni i čak aktivirao novi nevidljivi infracrveni LED senzor na satu kako bi se pružili vrijedni zdravstveni uvidi bez dodatnih svjetlosnih ometanja.

Samsung Galaxy Watch6 - 5 (Foto: Samsung)

Fitness funkcije prilagođavaju se korisnikovim navikama i prate njegov napredak tijekom fizičkih aktivnosti. Sastav tijela, s ključnim fizičkim mjerenjima poput sastava skeletnih mišića, bazalnog metabolizma, količine tjelesne vode i postotka tjelesne masti, pruža kompletan pregled korisnikovog tijela i kondicije te nudi prilagođeni pristup postavljanju ciljeva, praćenju napretka i vođenju personaliziranih savjeta o fitnessu i prehrani. Nova značajka personalizirane zone srčanih otkucaja analizira individualne fizičke sposobnosti i definira pet optimalnih razina intenziteta trčanja kako bi korisnicima pomogla postaviti vlastite ciljeve temeljene na njihovoj sposobnosti – od sagorijevanja masti do treninga visokog intenziteta. Osim više od 100 postojećih treninga koje je moguće pratiti, novo dodani Track Run bilježi korisnikove trke na traci, dok Custom Workout opcija omogućuje korisnicima izgradnju i praćenje njihove rutine vježbanja.

Pored već postojeće mogućnosti praćenja krvnog pritiska i električnog senzora srca (EKG), nova funkcija obavještavanja o nepravilnom srčanom ritmu HR Alert (IHRN) pomaže korisnicima da bolje razumiju zdravlje svog srca i otkriju neuobičajeno visok ili nizak srčani ritam – čak i dok spavaju.

Fall detection značajka može detektirati pad, bilo da se dogodi tijekom vježbanja, dok korisnici stoje ili čak spavaju. Nakon što je pad detektiran, sat će automatski obavijestiti broj hitne službe ili unaprijed odabrane kontakte.

Samsung Galaxy Watch6 - 3 (Foto: Samsung)

Zanimljivo, sat može i pratiti temperaturu tijela, ali i uz novu aplikaciju Thermo Check korisnici mogu izmjeriti temperature svojih omiljenih obroka ili vode prije plivanja, a sve to bez kontakta.

Zahvaljujući novom, većem zaslonu (1.5-inčnom480x480 Super AMOLED, Full Color Always On Displayu u većoj, odnosno 1.3-inčnom 432x432 Super AMOLED, Full Color Always On Displayu u manjoj verziji), olakšano je čitanje i pisanje odgovora na poruke. Primjerice, korisnici mogu direktno sa sata odgovoriti na poruku putem WhatsAppa, a od jeseni i korisititi nove aplikacije iz Google kalendara i Gmaila. 

Galaxy Watch6 i Watch6 Classic dolaze s  tanjim okvirom i tanjim rotirajućim okvirom, dok novi one-click remeni omogućuju korisnicima jednostavno kombiniranje i odabir. 

Samsung Galaxy Watch6 - 4 (Foto: Samsung)

Galaxy Watch6 serija dolazi s većom baterijom (425 odnosno 300mAh)  i smanjenom potrošnjom baterije kako bi podržala veći i svjetliji zaslon. Samo osam minuta brzog punjenja omogućuje korisnicima dodatnih osam sati rada. Iz Samsunga poručuju kako bi sat trebao izdržati cijeli dan s jednim punjenjem baterije, ali to ovisi ponajprije o tome za što se i u kojim uvjetima koristi. 

Galaxy Watch6 dolazi u veličini 44 mm u grafitnoj i srebrnoj boji te u veličini 40 mm u grafitnoj i zlatnoj boji te će u Hrvatskoj biti dostupan po cijeni od 319 eura za Bluetooth verziju i od 369 eura za LTE verziju. Galaxy Watch6 Classic sat također dolazi u istim veličinama po cijeni od 419 eura za Bluetooth verziju i od 469 eura za LTE verziju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti