Nova Google Chrome ekstenzija Tone može prenositi linkove iz internet preglednika na jednom računalu na internet preglednik drugih računala kao zvuk.

Tone je nešto poput Appleovog AirDropa u konceptu, a ideja je da uređaji mogu razmjenjivati informacije lako i brzo u neposrednoj blizini ako oba uređaja na Chromeu imaju instaliranu ovu ekstenziju.

"Tone je nastao iz činjenice da su digitalne komunikacijske metode poput e-maila i chata puno lakše, jeftinije i brže za dijeljenje stvari s ljudima širom svijeta, ali kompliciranije za dijeljenje stvari s ljudima koji su pokraj vas. Cilj ove ekstenzije je učiniti dijeljenje digitalnih informacija, kao i komunikacije s drugim ljudima puno jednostavnijim", istaknuli su Googleov istraživač interakcija Alex Kauffmann i softver inženjer Boris Smus.

Tone je vrlo jednostavna ekstenzija, ponaša se poput ljudskog glasa - ne prolazi kroz zidove kao radijski valovi i ne zahtijeva uparivanje uređaja.

No, iako su mnogi laptop mikrofoni i gotovo svi sustavi za videokonferencije optimizirani za glas, pouzdanost se znatno poboljšava kada se uključi minimalni DTMF-based zvučni codec.

Kombinacija je pouzdana za kratke udaljenosti u većini sredina, čak i pri niskim tonovima, a radi i preko Hangoutsa.

Ekstenziju možete preuzeti ovdje

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju