Nova nadogradnja Windowsa 7 nosi malware!

Korisnici s Windows 7 platformom trebali bi pripaziti na novu nadogradnju koja se pojavila u ovom operativnom sustavu, a koja nosi nekoliko bugova koji uzrokuju nemogućnost korištenja Windowsovog antivirusnog sustava Windows Defender.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.12.2014. / 12:42

Nova nadogradnja Windowsa 7 nosi malware!

Korisnici s Windows 7 platformom trebali bi pripaziti na novu nadogradnju koja se pojavila u ovom operativnom sustavu, a koja nosi nekoliko bugova koji uzrokuju nemogućnost korištenja Windowsovog antivirusnog sustava Windows Defender.

Korisnici koji imaju uključenu automatsku nadogradnju, vjerojatno su se susreli s ovim problemom, pa je tako i Microsoft potvrdio kako njihova nadogradnja KB3004394 uzrokuje ozbiljne probleme i preporučuju uklanjanje istog.

Naime, nova nadogradnja blokira daljnju nadogradnju AMD-ovog Catalyst Omega drivera, a i GeForce driveri su također zahvaćeni ovim problemom, a spominju se i problemi s USB 3.0. Preporučuje se ručno uklanjanje istog na način da flicposjetite Control Panel -> Windows Update -> View Update History -> Installed Updates, te kliknete na uninstall na ažuriranje zvano KB3004394.

Također, ako imate automatsku nadogradnju, postoji mogućnost da su Windows automatski zakrpali bug novom nadogradnjom KB3024777 koja bi trebala ispraviti sve greške.

Ono što se preporuča da nemate podešeno automatsko ažuriranje, te instalirate iste tjedan do dva nakon što se ista pojavi na vašem računalu, tako ćete izbjeći sve dječje bolesti i one prve bugove koji ponekad znaju biti frustrirajući i svakako nepoželjni na vašem sustavu.

Izvor Forbes, foto Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti