Nova Nintendova konzola stiže u ožujku sljedeće godine

Nintendo priprema nešto novo i drugačije u odnosu na aktualne konzole na tržištu, a početak prodaje konzole NX očekuje se u ožujku 2017.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.04.2016. / 09:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nintendo je s konzolom Wii postigao veliki uspjeh jer je ovaj uređaj donio potpuno novi (često i 'aktivan') način igranja te je privukao desetke milijuna ljudi koji nisu klasični gameri. Sličan recept, odnosno drugačiji i inovativni način igranja (putem gamepada u obliku tableta) Nintendo je predstavio i s konzolom nove generacije, no Wii U nije ostvario niti približan uspjeh tako da su se inženjeri kompanije ubrzo okrenuli razvoju novog modela konzole s kojom ponovno žele osvojiti tržište. Na konferenciji za novinare ovog tjedna iz Nintenda su objavili kako će novi model konzole (trenutno se razvija pod kodnim imenom Nintendo NX) predstaviti u ožujku sljedeće godine.

Previše detalja o NX-u trenutno nema, no iz Nintenda su naglasili kako ponovno pripremaju nešto novo i drugačije u odnosu na aktualne konzole na tržištu. Govoreći o ovom modelu, predsjednik Nintenda Tatsumi Kimishima rekao je kako NX nije samo nasljednik dlanovne konzole 3DS ili modela Wii U, već će to biti hardver napravljen s 'novim načinom razmišljanja', a dodao je kako će više informacija o ovoj konzoli objaviti tijekom godine. Inače, dio analitičara očekivao je kako će Nintendo novu konzolu predstaviti krajem godine kako bi na tržištu bila dostupna tijekom blagdanskog šopinga, no Kimishima kaže kako žele biti sigurni da će s početkom prodaje same konzole biti dostupne i brojne kvalitetne igre.

Također, komentirao je i budućnost modela Wii U rekavši da, s obzirom na veliku promjenu koju pripremaju s modelom NX, postoji mogućnost za prekid proizvodnje aktualne konzole. Dosadašnje glasine kažu kako bi NX mogao biti hibrid klasične i dlanovne konzole, hardverski bi mogao konkurirati čak i PlayStationu i Xboxu, a neke informacije čak kažu da bi mogao imati podršku za Android.  

Izvor: Kotaku

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti