Nova računala iz Microsofta: Uskoro stiže Cardinal

Microsoft navodno već neko vrijeme radi na all-in-one računalu kodnog imena Cardinal, a očekuje se kako bi aktualni modeli Surface hibrida trebali dobiti nove procesore

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.09.2016. / 09:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon Appleove velike konferencije na kojoj su predstavljeni novi pametni telefoni, tijekom sljedećih mjesec-dva još će dvije velike tehnološke kompanije predstaviti nove uređaje. Početkom listopada Google bi trebao predstaviti dva nova pametna telefona, a krajem sljedećeg mjeseca očekujemo veliku Microsoftovu konferenciju i nove Surface uređaje. Iz ove kompanije trenutno nema službenih informacija o samoj konferenciji i uređajima na kojima rade, no prema ljudima koji su upoznati sa situacijom u kompaniji, gotovo je sigurno da ćemo za oko mjesec i pol vidjeti Microsoftove hardverske novitete. Glavni fokus konferencije trebao bi biti na uređaju koji se trenutno razvija pod kodnim imenom Cardinal te bi to navodno trebalo biti all-in-one računalo koje će se biti dostupno u tri modela – s ekranima dijagonale 21, 24 i 27 inča, a patent za ovakav uređaj Microsoft je prijavio još početkom godine.

Iako je prodaja osobnih računala iz kvartala u kvartal u opadanju, analitičari IDC-a kao svijetle točke ovog tržišta koje bilježe porast isporuka naglašavaju hibridna računala poput Surface tableta, ultra tanke prijenosnike i all-in-one računala tako da u Microsoftu vjerojatno očekuju dobru potražnju za ovim uređajima. Osim Cardinala, ova bi kompanija sljedećeg mjeseca trebala nadograditi i neke modele Surface hibridnih računala u koje će ugraditi nove i snažnije procesore, dok bi za potpuno nove modele Surfacea Pro i Surface Booka, prijenosnika koji je oduševio tehnološke novinare, ipak trebali sačekati proljeće sljedeće godine. Također, Mary Jo Foley, novinarka ZDneta koja godinama prati Microsoft i odlično je upoznata sa situacijom u kompaniji, kaže kako još uvijek postoji mogućnost predstavljanja Surface Phonea, no ako se u Microsoftu zaista odluče na ovakav uređaj, predstavit će ga kasnije. Za službene informacije o Microsoftovim novim uređajima i budućim planovima kompanija morat ćemo sačekati 26. listopada kada bi u New Yorku ova kompanija trebala održati konferenciju za novinare na kojoj bi glavna zvijezda trebala biti Cardinal računala.

Izvor: ZDnet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti