Nova Shift konferencija raspravlja o budućnosti novca

Brz rast financijskih tehnologija i njihov utjecaj na tradicionalne financijske usluge trenutno tresu temelje čitave industrije i potpuno mijenjaju način na koji razmišljamo o njima.

Martina Čizmić | 17.09.2018. / 16:09

Ivan Burazin, Shift Developer 2018 (Foto: Shift) (Foto: Shift)

Nakon što je ove godine, po sedmi put, održana Shift Dev konferencija u Splitu na kojoj je okupljeno preko 1300 IT stručnjaka iz svih dijelova svijeta, tim koji stoji iza konferencije ne namjerava stati. Uz development, sada ulaze i u vode financijskih tehnologija kroz organizaciju nove konferencija koja će se, uz splitski Shift, održavati na godišnjoj razini pod imenom Shift Money.

Brz rast financijskih tehnologija i njihov utjecaj na tradicionalne financijske usluge trenutno tresu temelje čitave industrije i potpuno mijenjaju način na koji razmišljamo o njima. Može se reći da je ovo ponovni dolazak startup hypea. Međutim, ovi startupi su fokusirani na financijske tehnologije, ali se zbog veličine te industrije hype opravdano čini masivnim. Nove tehnologije, poput kriptovaluta i mobilnog bankarstva, natjerale su industriju na brzu prilagodbu i preispitivanje uloge tradicionalnog novca.

Shift Money će, kroz dva dana, na jednom mjestu okupiti predstavnike najznačajnijih tvrtki i stručnjake iz svih sektora FinTech industrije koji će razgovarati o budućnosti novca. Na pozornici će svoje ideje i iskustva predstaviti preko 50 vodećih stručnjaka industrije koji će govoriti o blockchainu, kriptovalutama, problemima ICO-ova te novim načinima plaćanja. Nekolicina stručnjaka dolazi upravo iz tvrtki poput Barclays, The Economist, PayPal, Lloyds Bank, BBVA, Coinbase i mnogih drugih.

Robert Wiecko je COO tvrtke Dash koja je odgovorna za razvitak istoimene digitalne valute usko fokusirane na plaćanje. Robert upravlja operacijama vezanim za infrastrukturu tvrtke, portfeljima projekata, osiguranjem kvalitete i korisničkom podrškom.

Pavel Matveev je CEO i suosnivač tvrtke Wirex - vodeće blockchain platforme koja integrira i fiat i kripto valute. Ima preko 15 godina iskustva u razvoju softvera i IT menadžmentu. Radio je s tvrtkama Barclays Capital, Morgan Stanley, BNP Paribas i Credit Suisse.

Helen Joyce se pridružila The Economistu 2005. godine. Radila je kao edukacijska dopisnica (2005. do 2010.), brazilska dopisnica (2010. do 2013.), internacionalna urednica (2014. do 2018.) te je u veljači ove godine stupila na titulu financijske urednice. Završila je doktorski studij iz matematike, ima čvrstu pozadinu u data novinarstvu i zainteresirana je za društvena, politička i ekonomska razvijanja u rastućim tržištima.

Pored ovih stručnjaka, na Shift Moneyu će 10 startupa iz financijskog svijeta dobiti priliku predstaviti svoje ideje ispred žirija, investitora i novinara te ih uvjeriti kako upravo oni mogu najviše utjecati na industriju financijskih tehnologija. Četiri najbolja tima će svoje startupe prezentirati na drugom danu konferencije, a najbolji od njih će odnijeti titulu pobjednika Shift Money Challenge 2018.

Unutar izložbenog prostora Laube svoja će mjesta pronaći više od 100 tvrtki iz FinTech svijeta. Banke i velike tvrtke bit će prisutne skupa s manjim, novim tvrtkama i startupima. Njihova kombinacija omogućit će objektivan pogled iz više kuteva na nove tehnologije u FinTechu i njihov potencijal.

Sve ovo čini konferenciju idealnim mjestom za potragu novih partnera, rješenja i kontakata. Shift Money će se održati 26. i 27. studenog u izložbenom prostoru Lauba u Zagrebu. Više informacija, kao i karte za konferenciju, možete pronaći na službenoj stranici money.shiftconf.co.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti