Nove loše vijesti za Zuckerberga: Meta zabilježila prvi kvartalni pad prihoda

Negativno gospodarsko ozračje osjeća se i u Meti koja je u drugom ovogodišnjem kvartalu zabilježila prvi pad prihoda u odnosu na godinu ranije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.07.2022. / 09:58

Pad cijena dionica (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Čini se da smo ušli u negativno gospodarsko razdoblje koje će imati širok utjecaj na digitalno oglašavanje, komentirao je Mark Zuckerberg prilikom objave poslovnih rezultata za drugi ovogodišnji kvartal. Analitičari su s nestrpljenjem iščekivali Metine rezultate, a s njima Zuckerberg i ekipa nikako ne mogu biti zadovoljni.

Slika nije dostupna Zuckerbergov lov na vještice: Bez posla u Meti moglo bi ostati čak 10 posto zaposlenih

Naime, tijekom tog tromjesečnog razdoblja zabilježen je pad prihoda u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije te treba naglasiti kako je ovo prvi put da je Zuckerbergova kompanija ostvarila pad prihoda. Prihodi su tako dosegli 28,8 milijardi dolara, što je manje od očekivanja analitičara, ali i pad od jedan posto u odnosu na drugi kvartal prošle godine. Zarada po dionici iznosila je 2,46 dolara, što je manje od očekivanja analitičara (2,61 dolar) koja su ionako bila puno manja u odnosu na godinu ranije (3,61 dolar).

Broj dnevno aktivnih korisnika porastao je za 3 posto na 1,97 milijardi. Što se budućnosti tiče, iz Mete kažu kako će na njihovo poslovanje utjecati “široka makroekonomska nesigurnost” te smanjenje potražnje na tržištu digitalnog oglašavanja - predviđaju prihode između 26 i 28,5 milijardi dolara. Što se 2023. godine tiče, trenutačno iz Mete ne žele objaviti nikakva predviđanja.

Slika nije dostupna Velike promjene: Stiže potpuno novi Facebook

Tijekom objave rezultata naglašeno je kako je zaista teško predvidjeti koliko će trajati ovaj negativni gospodarski ciklus, no i kako je situacija danas gora nego što je bila prošli kvartal. Veliki minus (2,8 milijardi dolara) ponovno je zabilježio odjel Meta Reality Labs unutar kojeg se razvija metaverse i tehnologija za proširenu i virtualnu stvarnost, a koju je Zuckerberg označio kao ključnu za budućnost kompanije. Nakon objave rezultata pala je cijena dionice za 6 posto.

Izvor: Deadline


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti