Nove mogućnosti komunikacije: Konferencija o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji

AT-AAC konferencija u Zagreb dovodi vrhunske svjetske stručnjake, terapeute i korisnike asistivne tehologije i potpomognute komunikacije.

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.09.2017. / 16:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

AT-AAC Konferencija o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji namijenjena je svima koji rade s djecom s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom: logopedima, edukacijskim rehabilitatorima, radnim terapeutima, nastavnicima i svima onima koji žele doznati više o asistivnoj tehnologiji.

Održava se od 13. do 15. rujna 2017. u hotelu Westin Zagreb pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a na konferenciji će sudjelovati 32 predavača iz 9 zemalja – stručnjaci i korisnici asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije. Osim zanimljivih predavanja s pomno odabranim temama, sudionici će imati prilike osobno razgovarati s predavačima i isprobati različitu asistivnu tehnologiju i komunikacijska pomagala.

Svaki od tri dana ima specifičan fokus:

1. dan – Djeca s teškoćama u razvoju: obitelj, vrtić i škola
2. dan – Rana intervencija, rehabilitacija, bolnice, centri za odgoj i obrazovanje
3. dan – Asistivna tehnologija za samostalan život, rad i učenje

Neke su od tema predavanja:

- Procjena i priprema djeteta s višestrukim teškoćama za školu
- Asistivna tehnologija u školama
- Asistivna tehnologija za pristup računalu
- Komunikatori za osobe koje ne mogu govoriti

Riječ je o najvećoj konferenciji u regiji ove vrste na kojoj ćete na jednom mjestu moći čuti vrhunske stručnjake koji rade s djecom s teškoćama, a koji dolaze iz Amerike, Engleske, Njemačke, Švedske, Poljske…

Predavanja stranih predavača bit će simultano prevođena s engleskog na hrvatski jezik, a za vrijeme konferencije svi će sudionici imati pristup demonstracijskom prostoru, gdje će biti moguće vidjeti i isprobati različita pomagala za osobe s invaliditetom, od asistivne tehnologije za pristup računalu do potpomognute komunikacije, tj. različitih vrsta komunikatora.

U izložbenom prostoru svoje će proizvode predstaviti vodeći svjetski proizvođači asistivne tehnologije iz Engleske, Švedske, SAD-a, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Finske i Hrvatske.

Na trodnevnoj konferenciji bit će prezentirana različita komunikacijska pomagala, oprema za upravljanje pogledom, edukativne igračke, različite sklopke, oprema za alternativni pristup računalu, pomagala za terapijski rad, edukativni softver, uređaji za upravljanje okolinom i još puno toga.

Svi sudionici konferencije moći će isprobati različitu asistivnu tehnologiju, a jedna cijela prostorija bit će uređena kao senzorna soba u kojoj će svatko osobno doživjeti iskustvo korištenja tehnologije u svrhu senzorne integracije.

Prijavu je potrebno izvršiti na ovoj web-stranici www.bit.ly/ATAAC-2017-registracija, a više o konferenciji, terminima održavanja radionica i predavanja možete saznati na stranici http://www.ataac.eu/hr/.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti