Nove opcije mogle bi WhatsApp pretvoriti u Zoomova klona

WhatsApp trenutačno omogućuje grupne videopozive i audiopozive za do osam sudionika, ali isključivo putem mobilnog uređaja. Nova verzija to bi mogla promijeniti.

Martina Čizmić | 20.10.2020. / 13:45

WhatsApp (Foto: Zimo)

Posljednjih šest mjeseci popularnost aplikacije za videokonferencije Zoom natjerala je i druge aplikacije za komunikaciju da se prilagode trenutačnim uvjetima i naglasak stave na video, a ne samo razmjenu poruka.

Tako je i WhatsApp posljednjih mjeseci svoj fokus stavio na videopozive i audiopozive ne bi li tako konkurirao Zoomu. Posljednja verzija, koja bi na pametne telefone korisnika trebala doći za nekoliko tjedana, donijet će bitnu novost - videopozive i audiopozive u računalnoj verziji aplikacije.

Naime, videopozivi i audiopozivi putem WhatsAppa, dosad su bili ograničeni na osam korisnika, i to samo u mobilnoj aplikaciji. Kako javlja Wabetainfo, uz to što će korisnici moći razgovarati jedan na jedan, razvija se i opcija grupnih poziva. To znači da bi korisnici uskoro mogli organizirati konferencijske pozive i sa svoje računalne aplikacije Whatsapp, odnosno sudjelovati u takvoj konferenciji u kojoj je kombinacija sudionika s računala i mobilnih telefona.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti