Nove startup zvijezde na 6. Zagreb Connectu predstavljaju tehnologije budućnosti

Zagreb Connect ove će se godine fokusirati na tehnologije budućnosti, transfer tehnologije i zaštitu intelektualnog vlasništva te će se obilježiti 25 godina poticanja visokotehnološkog poduzetništva u Zagrebu.

Martina Čizmić | 14.11.2019. / 10:31

Zagreb Connect (Foto: ZICER) (Foto: ZICER)

Međunarodna startup konferencija Zagreb Connect i ove će godine predstaviti nove startup zvijezde i najbolje među njima nagraditi vrijednim novčanim nagradama. Ova konferencija koja se, u organizaciji Zagrebačkog inovacijskog centra i Grada Zagreba održava po šesti put, održat će se 27. studenog u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. 

Zagreb Connect ove će se godine fokusirati na tehnologije budućnosti, transfer tehnologije i zaštitu intelektualnog vlasništva te će se obilježiti 25 godina poticanja visokotehnološkog poduzetništva u Zagrebu. Transfer tehnologija, intelektualno vlasništvo i nove tehnologije teme su koje će polučiti interesantne rasprave te razmjene ideja i iskustava. Na pozornici će se izmjenjivati inovatori i startupovi koji su postigli veliki uspjeh u svijetu, a možda i niste čuli za njih. I ove godine zemlja partner je moćna visokotehnološka sila Izrael, od koje ćemo ponovno nešto naučiti i dobiti inspiraciju.

Tijekom konferencije održat će se finale Startup Factoryja – 17 timova koji su na bootcampu odabrani za ulazak u predakceleracijski program i sada punom parom rade na usavršavanju svojih proizvoda za buduće generacije, natječu se za novčani fond vrijedan čak milijun kuna. Timovi ili startupovi kao pravni subjekti ne stariji od godinu dana i s minimalno tri člana tima mogli su se prijaviti na Factory, na kojem su prihvatljiva inovativna i disruptivna rješenja u 10 područja.

Tako će se na pozornici Zagreb Connecta posjetiteljima i potencijalnim investitorima predstaviti: 

A-SAP, koji radi na projektu prepoznavanja karakteristika tuče, ArboSMART Technologies, koji razvija web sustav za pametno upravljanje zelenom infrastrukturom, i Ekono, startup koji ljude želi naučiti više o osobnim financijama aplikacijom s chatbotom.
EMmobile tim radi na projektu GuideB biciklističkog vodiča, a Farseer izrađuje inteligentnu platformu za učinkovitije planiranje i izvještavanje.
FloorNap nudi platformu za niskobudžetni smještaj do 15€ po osobi, dok Hero Factory stvara platformu za učenje i vođenje digitalnog marketinga malih poduzetnika.
Hypergola predstavlja inovativne nadstrešnice za kreiranje iskoristivog prostora, a LafTonic ShowPitcher razrađuje softver za istraživanje ciljane TV publike, dok Mundus Education System ima projekt uvođenja igara u učenje.

Startup NUOTWO razvija ugradbeni panel za filtraciju zraka, a RecorrQCQ stvara jedinstveni uređaj za procjenu kvalitete zaštitnih premaza. Probot simulira uvjete nogometnih utakmica živim zidom, a SEAtonomous razvija inteligentni sustav upravljanja na vodi. SIM tim radi na funkcionalnostima za vođenje sportskih klubova, dok se Urban Oasis bavi projektom inteligentnog aeroponskog IoT vrta, a Valut razvija mobilnu aplikaciju za turiste za razmjenu valute, nadoplatu računa i povlačenje gotovine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti