Novi Alcatel telefoni bit će kompatibilni sa Android, Windows i Firefox OS platformama

Nova godina je tek počela, a već imamo jednu vrlo zanimljivu najavu koju kompanija Alcatel priprema za CES 2015, najveći sajam potrošačke elektronike.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.01.2015. / 11:35

Novi Alcatel telefoni bit će kompatibilni sa Android, Windows i Firefox OS platformama

Nova godina je tek počela, a već imamo jednu vrlo zanimljivu najavu koju kompanija Alcatel priprema za CES 2015, najveći sajam potrošačke elektronike. Oni su upravo najavili novu seriju telefona nazvanu Pixi 3, koja stiže kao nasljednik Pixi 2 serije iz 2013. godine, ali značajno drugačija. Ova će serija imati telefone u četiri različite veličine, od 3,5, 4, 4,5 i 5 inča, i svi će imati 4G mrežu temeljenu na LTE tehnologiji, osim najmanjeg Pixi 3 (3,5 inča) koji će podržavati samo 3G povezivanje.

U ovom trenutku nema više detalja o specifikacijama, no sve će dodatne informacije biti dostupne na CES sajmu. Ipak, najzanimljivija stvar u Alcatelovom vrlo sažetom priopćenju je da će novi pametni telefoni, za razliku od svojih prethodnika, biti kompatibilni sa tri operativna sustava - Android, Windows i Firefox OS.

Međutim, što je Alcatel pod tim mislio, nije detaljnije objašnjeno pa je, nažalost, ostalo nejasno kako će točno ovi mobiteli raditi. Iz priopćenja nije jasno hoće li korisnici moći aktivirati i deaktivirati jedan od ova tri sustava ili će kompanija Alcatel kupcima dati opciju odabira određenog sustav prilikom kupovine uređaja. Moguće je i da će svaki model dolaziti u tri različite verzije, a cijena će biti poznata već početkom sljedećeg tjedna na CES sajmu.

Foto: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti