Novi Android O je dostupan za instalaciju

Nova distribucija Googleovog mobilnog operativnog sustava dostupna je za developere i entuzijaste.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 22.03.2017. / 07:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Googleov Android ide dalje, dok većina korisnika na svojim uređajima još uvijek nema niti Android Nougat verziju, stigla je nova verzija - Android O. Naravno, ovdje nije riječ o stabilnoj verziji koja se može bez straha instalirati na bilo koji podržani uređaj, nego o ranoj, developer preview verziji koja je, kao što samo ime kaže, namijenjena developerima. Što opet ne znači da je ne možete i vi isprobati, ali isključivo, bez obzira što zvuči ekstremno izlizano, na vlastitu odgovornost i to pod uvjetom da doista imate napredno znanje o Androidu kao mobilnom operativnom sustavu, ali i uređaju koji koristite... Prije nego što krenete u potencijalnu avanturu instalacije Android O inačice, trebate znati da nisu svi pametni telefoni podržani, dapače, riječ je o poprilično suženom "asortimanu".

Dakle, Android O developer preview verziju možete instalirati samo ako imate neki od sljedećih uređaja; Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel i Pixel L. Sigurni smo da će se naći, vrlo brzo, dovoljan broj onih koji će cijelu priču pokušati testirati i na nekom drugom uređaju, ali to bi bilo zaista iznimno hrabro, da ne upotrijebimo neki teži opis...

Što donosi Android O? Za sada nema ekstremnih noviteta, ali tu je "picture-in-picture" mod za gledanje videa "slikom u slici" dok koristite neku drugu aplikaciju, novi raspon boja i još ponekad zanimljiva značajka koja sasvim sigurno nije vrijedna ranog rizika, osim naravno pod uvjetom da ste developer.

Što se tiče javno dostupne beta verzije, ona bi se trebala pojaviti tijekom svibnja, dok bi se prema najavama stabilna produkcijska verzija Android O operativnog sustava u javnosti trebala lansirati tijekom jeseni. 

Android O Developer Preview verzija je dostupna ovdje

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti