Novi demo Unityja briše granice stvarnosti i animacije

Malo po malo, igre i računalna animacija briše granice virtualnog i stvarnog života, a ovo je još samo jedan dokaz.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 26.06.2016. / 11:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dugo smo čekali taj trenutak, no izgleda kako smo ga dočekali. Računalna animacija danas je toliko dobra da ljudi više ne mogu vidjeti razliku između animacije i realne snimke s video kamerama. Računalne animacije postale su toliko realne da su zauvijek promijenile filmsku industriju, a čini se kako smo samo na početku sasvim nečeg novog.

Filmovi danas sve više imaju elemente CGI-a, kojim mogu konstruirati gotovo bilo kakav scenarij koji čovjek može zamisliti, a ovo je samo još jedan dokaz koliko je daleko otišla animacija.

Moram priznati da mi je teško uhvatiti neki element koji ne izgleda kao snimljen normalnom kamerom, osim činjenice da bi bilo vrlo teško napraviti robota koji se ponaša gotovo identično kao čovjek — no izgleda da niti to više nije toliko daleko kao što smo mislili.

Naime, Unityjev demo pod nazivom “The Adam” kratki je film renderiran u realnom vremenu i izrađen pomoću Unity platforme radi na rezoluciji 1440p na GeForce GTX980 grafičkoj kartici i prikazan je na Unite Europe konferenciji ove godine.

Ovaj video pokazuje koliko je zapravo Unity dobar i vjerujem kako će ga uskoro koristiti gotovo svi bolji filmski studiji. Sve u svemu, ako slika govori tisuću riječi, onda ovaj video govori milijun. Pogledajte kako to izgleda iz prve ruke i više informacija saznajte na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti