Novi Garminovi satovi namijenjeni su ozbiljnim trkačima

Satovi su osmišljeni kako bi ispunili potrebe i zahtjeve trkača i pomogli im da pomaknu granice.

Martina Čizmić | 05.03.2023. / 09:52

Garmin Forerunner 265 i Forerunner 965 (Foto: Garmin)

Garmin je najavio novu seriju Forerunner 265 i Forerunner 965 pametnih satova koji su namjenski napravljeni za one koji se ozbiljno bave trčanjem. Kako je istaknuto, imaju opciju uvijek uključenog zaslona u boji koji se lako čitaju bez obzira na vremenske uvjete, dok zaslon osjetljiv na dodir nadopunjuje tradicionalni dizajn s 5 tipki, omogućujući brz pristup svakodnevnim zdravstvenim funkcijama, pametnim obavijestima i više. Osim toga, dolaze s još izdržljivijom baterijom, pa bi baterija na Forerunner 265 trebala trajati do 15 dana, a na Forerunner 965 do 23 dana.

Satovi su osmišljeni kako bi ispunili potrebe i zahtjeve trkača i pomogli im da pomaknu granice. Tako nude jutarnje izvješće koje sadržava informacije o spavanju te izglede za dnevni trening, uz HRV (varijabilnost otkucaja srca) status i vremensku prognozu (kada je uparen s pametnim telefonom). Pomoću widgeta utrke mogu dobiti savjete za trening, personalizirane dnevne predložene treninge i predviđanja vremena završetka za nadolazeću utrku na temelju detalja o stazi, vremenu i izvedbi.

Personalizirani dnevni predloženi trening prilagođava se nakon svakog trčanja kako bi uskladili performanse i oporavak, a uzima u obzir nadolazeće utrke koje se dodaju u kalendar Garmin Connect. Ocjena spremnosti za trening na temelju kvalitete sna, oporavka, opterećenja tijekom treninga i više pomaže procijeniti kakav trening bi najbolje odgovarao taj dan, a opcija mjerenja snage i dinamike trčanja omogućava praćenje napretka i opterećenosti tijekom samog treninga ili utrke. 

Garmin Forerunner 265 (Foto: Garmin)

Forerunner 265 uključuje alate za praćenje performansi iz Garmin Firstbeat Analytics kao što su VO2 max, stanje izvedbe, učinak treninga i više. Oni koji treniraju za svoju sljedeću utrku tako mogu iskoristiti dvije opcije prilagodljivog plana treninga: ili unijeti informacije o utrci u kalendar Garmin Connect i primati dnevne predložene treninge ili koristiti besplatne planove Garmin Coach od stručnih trenera. Kada treniraju na otvorenom, sportaši mogu planirati svoju strategiju za dan utrke koristeći PacePro – vođenje tempa prilagođenog stupnju za odabrane staze ili udaljenosti – i trčati s povjerenjem znajući da će SatIQ tehnologija i višepojasni GPS pružiti vrhunsku točnost pozicioniranja čak i u najzahtjevnijim okruženjima.

Dizajniran za praćenje opće dobrobiti 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, Forerunner 265 uključuje Pulse Ox senzor2 baziran na zapešću, praćenje energije Body Battery, napredno praćenje spavanja i ocjenu spavanja, praćenje stresa, menstrualnog ciklusa, trudnoće i više. Prepun povezanih funkcija, Forerunner 265 omogućuje sportašima: primanje pametnih obavijesti; preuzimanje pjesme sa Spotifya, Deezera ili Amazon Musica (potrebna je premium pretplata) za slušanje bez telefona; trčite bezbrižnije uz otkrivanje incidenata, pomoć i LiveTrack; povjetarac kroz redove na blagajni uz Garmin Pay beskontaktno plaćanje; i više.

Garmin Forerunner 965 (Foto: Garmin)

Forerunner 965 nadovezuje se na Forerunner 265 dodajući dodatne metrike performansi, ugrađeno mapiranje i mogućnost pohranjivanja više pjesama izravno na sat. Sportaši mogu koristiti novu funkciju omjera opterećenja za praćenje kratkoročnog i srednjoročnog omjera opterećenja – sve unutar granica koje će im pomoći da ostanu zdravi i izbjegnu nazadovanje. Uvidi u izdržljivost u stvarnom vremenu prate i upravljaju njihovim razinama napora, dok im ClimbPro omogućuje uvid u informacije u stvarnom vremenu o trenutnim i nadolazećim usponima, uključujući uspon, udaljenost i uspon. Osim toga, bilo da trče gradskim ulicama ili voze bicikl kroz gusto prekrivene staze, ugrađene karte u punoj boji pomoći će sportašima da ostanu na stazi i prijeđu udaljenost.

Obje serije dostupne su od ožujka i u Hrvaskoj. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti