Novi Honorov top-model konkurirat će najjačim telefonima

Zbog nekih opcija novinari su View 10 usporedili s iPhoneom X – u odnosu na Appleov top-model najjači mu je adut cijena od 500 eura.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.12.2017. / 07:15

Honor V10 (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Huaweijev brend Honor poznat je po kvalitetnim telefonima čija je cijena pristupačnija u odnosu na telefone sličnih karakteristika puno poznatijih brendova. Najjači Honorov telefon View 10 koji je službeno predstavljen ovog tjedna tako dolazi s nekim opcijama s kojima može konkurirati Appleovu iPhoneu X, a kada se početkom sljedeće godine pojavi na tržištu, njegova će cijena iznositi 500 eura.

Honor V10 dolazi s ekranom dijagonale 6 inča rezolucije 2160 x 1080 piksela, ima dvije stražnje kamere (rezolucija iznosi 16 i 20 MP), prednju kameru od 13 MP, 6 GB RAM-a, 128 GB memorije koja se može nadograditi memorijskim karticama i mogućnost brzog punjenja baterije – u samo 30 minuta kapacitet baterije može se napuniti do čak 50 posto.

Posebno je zanimljiva opcija 3D Facial Animation – kopija anomijia koje je Apple predstavio s X-om i putem koje emotikoni na telefonu mogu imitirati i pratiti pokrete i govor korisnika telefona. Predsjednik kompanije George Zhao, najavljujući ovu opciju, rekao je kako žele biti "prijatelji s mladim ljudima", u čemu će im pomoći ovakve opcije, kao i cijena telefona.

Procesor koji će pokretati ovaj uređaj jest Kirin 970 koji koristi umjetnu inteligenciju koja može npr. prepoznati različite scene kako bi telefon snimio bolje fotografije ili optimizirati sustav telefona. Novi Honor dolazi i s opcijama poput otključavanja prepoznavanjem lica, kao i s opcijom koja podsjeća na Google Lens – ako snimite znak na nekom jeziku, telefon će ga prevesti na engleski jezik. Honor View 10 ima USB Type-C priključak za punjenje i podržava NFC, no za razliku od brojnih top-modela, nije otporan na vodu i prašinu. S obzirom na cijenu, jasno je kako je kompanija u nekim slučajevima morala napraviti kompromis.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti