Nema kraja glasinama o novim modelima Appleovih telefona – nove informacije dolaze od Ming-Chi Kuoa, analitičara čija su se previđanja više puta do sada pokazala točnim te od novinara Bloomberga. Oba nova izvještaja govore kako su se Tim Cook i ekipa odlučili izbaciti senzor za otiske prstiju u iPhoneu 8 te će imati sigurniji sustav otključavanja uređaja i potvrde plaćanja – korištenjem 3D senzora koji će skenirati lice te skenera zjenice oka.

Dugo se pričalo o tome kako će Appleov skener otisaka prstiju ugraditi u sam ekran jer bi na ovom modelu pametnog telefona ekran trebao zauzimati gotovo cijeli prednji dio uređaja, no takvu je tehnologiju iznimno teško implementirati. Zbog toga su neke kompanije odlučile postaviti skener sa stražnje strane uređaja, a Cookova kompanija krenula je drugačijim smjerom i odlučila u potpunosti izbaciti senzor za otiske prstiju. Ova promjena odnosi se samo na iPhone 8, dok će 7S i 7S Plus zadržati dosadašnji dizajn i tipku "Home" ispod ekrana, koja je ujedno i senzor otisaka prstiju. 3D senzor za otključavanje navodno će biti jako brz i sigurniji u odnosu na trenutnu tehnologiju, a senzor bi navodno mogao otključati telefon čak i kada nije usmjeren direktno prema licu korisnika.

Osim ovih novih informacija, Kuo je "potvrdio" i neke dosadašnje glasine koje internetom kruže već mjesecima – Apple će u rujnu predstaviti nasljednike sedmica koji će imati ekrane dijagonale 4,7 i 5,5 inča, dok će iPhone 8 imati OLED ekran dijagonale 5,2 ili 5,8 inča. Sva tri modela imat će 64GB i 256GB memorije, dok će iPhone 8 i iPhone 7S Plus imati 3GB memorije i dvije stražnje kamere, a 7S imat će 2GB memorije i jednu kameru.
Kuo je objavio i jednu dobru i jednu lošu vijest o punjenju novih telefona – navodno će sva tri modela biti napravljena od stakla s metalnim okvirima kako bi se mogli puniti bežično, no loša je vijest što se bežični punjač neće isporučivati s ovim uređajima pa će ga vlasnici novih modela Appleovih telefona morati kupiti odvojeno.


Apple će sva tri modela predstaviti, kao i proteklih godina, u prvoj polovici rujna – prodaja iPhonea 7S i 7S Plus trebala bi početi brzo nakon toga, dok će se iPhone s OLED ekranom u prodaji vjerojatno pojaviti u listopadu, a ljubitelje ove kompanije ponajviše zanima cijena osmice jer su dosadašnje glasine govorile kako će ona iznositi oko tisuću dolara.

Izvor: Forbes

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju