Novi logo Svemirskih snaga jako nas podsjeća na nešto, a vas?

Ne samo da su motivi na logu isti, već je i njihov raspored veoma sličan, a mnogi bi ga mogli čak i zamijeniti za onaj televizijski.

Martina Čizmić | 25.01.2020. / 09:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američki predsjednik Donald Trump ponosno je na Twitteru objavio novi logo američkih Svemirskih snaga.

Nakon konzultacija s našim velikim vojnim vođama, dizajnerima i drugima, drago mi je što vam mogu predstaviti novi logo Svemirskih snaga SAD-a, šeste grane naše veličanstvene vojske, napisao je Trump u tvitu uz sliku.

No, čim je objavio sliku mnogima se ona učinila veoma poznata. Logo koji prikazuje stiliziranu raketu, Zemlju i predmet koji se nalazi u njenoj orbiti, čini se kao već viđen.

Naravno, nije trebalo dugo da Trumpovi pratitelji, obožavatelji televizijske serije Zvjezdane staze, ukažu na nevjerojatnu sličnost novog vojnog loga i onog federacijskih snaga iz serije.

Ne samo da su motivi na logu isti, već je i njihov raspored veoma sličan, a mnogi bi ga mogli čak i zamijeniti za onaj televizijski.

Cijelu je stvar prokomentirao i glumac George Takei, koji je glumio u seriji Zvjezdane staze. Sarkastično je napisao na Twitteru kako bi mogli "očekivati tantijeme za ovo".

 

 

Iz Svemirskih snaga pak tvrde kako je simbol koji se pojavljuje na logu prvi put korišten još 1942. godine u američkom Zrakoplovstvu.

Logo američkih Svemirskih snaga odaje počast dugoj i ponosnoj povijesti Zrakoplovstva i njihovoj praksi pružanja najboljih svemirskih mogućnosti u svijetu, stoji u priopćenju koje potpisuje bojnik William Russell iz Svemirskih snaga.

Tko je tu koga kopirao, nije pretjerano jasno. Ostavljamo vam da sami zaključite jesu li zaista bili potrebni "dizajneri, vojni vođe i drugi" kako bi napravili isti logo kao i onaj iz 1966. godine.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti