Novi patent: Ovako bi mogao izgledati Samsungov sklopivi tablet

Ovih dana kruže glasine i o tome da kompanija radi na sklopivim uređajima koji su u mogućnosti da se iz mini tableta pretvore u puno veće modele i to samo jednim pokretom - poput otvaranja knjige.

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.06.2015. / 10:10

Novi patent: Ovako bi mogao izgledati Samsungov sklopivi tablet

Jedan od fokusa Samsungovih istraživanja posljednjih godina su tehnologije vezane za displeje. Južnokorejska kompanija do sada je već prikazivala brojne prototipe sklopivih, preklopnih i savitljivih displeja, a tu su svakako i dva vrhunska telefona sa zakrivljenim ekranima - Galaxy Note Edge i Galaxy S6 edge.

Ovih dana kruže glasine i o tome da kompanija radi na sklopivim uređajima koji su u mogućnosti da se iz mini tableta pretvore u puno veće modele i to samo jednim pokretom - poput otvaranja knjige.

Novi patent: Ovako bi mogao izgledati Samsungov sklopivi tablet

Naravno, dosta će vremena proći dok ova tehnologija ne bude spremna za masovnu proizvodnju, ali izgleda da Samsung ima i neke druge patentirane dizajne za ovakav uređaj.

Nove informacije otkrivaju i gadget koji ima više futuristički izgled, a uređaj koji podsjeća na tablet može se presavinuti u tri dijela koji, kada se otvore, formiraju veliki ekran.

Za sada nije sigurno hoćemo li i kada vidjeti ovakav uređaj na tržištu, no Samsung ozbiljno razmatra ideju kreiranja neke vrste sklopivog uređaja.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti