Nucleotide, obećavajuća igra s domaće scene

Hrvati mogu, činjenica je koju uz kreativni rad potvrđuje nimalo smrznuti tročlani team iz Frozen Pixel Studija (FPX).

Zimo Zimo Ivan Novak | 05.05.2014. / 20:07

Nucleotide, obećavajuća igra s domaće scene

Hrvati mogu, činjenica je koju uz kreativni rad potvrđuje nimalo smrznuti tročlani team iz Frozen Pixel Studija (FPX). U glavnoj ulozi žaba, mjesto radnje potok, radnja: savladati sve prepreke i doći do cilja. Igra koja fascinira grafičkim efektima i logičkim smjerovima daje do znanja da se sjaj gaming scene u hrvatskoj razvija zahvaljujući neodustajanju od svojih snova i neprocjenjivoj vrijednosti jedne "žabe".

Pomalo mističan, autor Ivan Mandić daje do znanja da su potpuno posvećeni Nucleotideu, dnevnici koje objavljuju putem YouTubea daju obećavajući sliku finalnog proizvoda za čiji je zvuk zadužen Davor Šimunovi, a sve uz potporu Nenada Markovića. Fokusirani na što kvalitetniju igru, ne brinu za domaću konkurenciju već namjeravaju konkurirati zabavnom sadržaju koji se nudi u čitavom svijetu.

Autori igara u Hrvatskoj od ove godine imaju i mogućnost sufinanciranja jednokratnim iznosom (lump sums) od Media desk Hrvatske i to za razvoj koncepta pri čemu mogu dobiti sredstva od 10 do 50 tisuća eura, te za razvoj projekta uz 10 do 150 tisuća eura. Prijaviti se mogu sve producentske tvrtke iz Europske unije koje mogu dokazati da su se bavile proizvodnjom i komercijalnom distribucijom video igara unazad dvije godine od prijave, a prvu verziju mogu objaviti tek 12 mjeseci nakon prijave.

Izvor: FrozenPixelStudio

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti