Nvidia predstavila aplikaciju koja od običnih crteža stvara foto realističan sadržaj

Nvidia je predstavila novu aplikaciju, Canvas, pomoću koje se obični crteži mogu pretvoriti u realistične fotografije. Zvuči ludo, zar ne?

Branimir Vorša | 24.06.2021. / 16:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nova Nvidijina aplikacija Canvas omogućuje kreatorima da slikaju materijalom umjesto bojom, a koristi umjetnu inteligenciju kako bi pokrete kistom pretvorila u realistične fotografije, objavila je Nvidija na svojim web stranicama.

Najbolja stvar od svega je što korisnici ne moraju čekati da se njihovi skečevi pretvore u fotorealističan sadržaj neko vrijeme, već se to događa istog trenutka, tvrde u Nvidiji.

Canvas je aplikacija koju korisnici mogu koristiti besplatno i nalazi se u beta verziji trenutno, no postoji i kvaka. Naime, mogu je koristiti samo oni koji imaju Nvidia RTX GPU, odnosno Nvidijinu grafičku karticu.

Aplikacija je dio Nvidijinog Sudija, odnosno računalnog programa koji umjetnicima pomaže u radu svojim hardverskim i softverskim mogućnostima.

Kako bi korisnici mogli kreirati fotorealističnu sliku, moraju nacrtati jednostavne oblike koji predstavljaju neki element krajolika kojeg žele prikazati, poput planine, oblaka ili drveta ili drveća. Nakon toga nastupa umjetna inteligencija koja popunjava sliku fotorealističnim sadržajem te tematike.

Konačna slika može se pohraniti i u obliku PSD datoteke (ekstenzija Photoshop datoteka), što znači da se one mogu još dodatno doraditi nakon toga i u Photoshopu.

Canvas fotorealistične fotografije generira pomoću Nvidijinog alata za slikanje u realnom vremenu GauGAN. GauGAN je pokrenut 2019. godine kad je opisan kao pametni kist i moćan alat koji može umjetnicima i entuzijastima pomoći u stvaranju virtualnih svijetova iz jednostavnih crteža.

GauGAN je razvijen korištenjem pet milijuna fotografija.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti