Nvidia prikupila 15 milijuna dolara za neprofitne organizacije koje pomažu civilima pogođenim ratom između Izraela i Hamasa

Nvidia se ujedinila na globalnoj razini, prikupljajući 15 milijuna dolara za žrtve sukoba između Izraela i Hamasa, izražavajući brigu i predanost.

Branimir Vorša | 25.12.2023. / 10:57

Nvidia
Nvidia (Foto: Arhiva/AFP) (Foto: Arhiva/AFP)

U demonstraciji globalne solidarnosti, tehnološki div Nvidia i njezini zaposlenici donirali su znatnih 15 milijuna dolara za pomoć civilima pogođenim sukobom između Izraela i palestinske militantne skupine Hamas.

 

Navedeni humanitarni pothvat, najveći u Nvidijinoj 30-godišnjoj povijesti, svjedočio je tome da su zaposlenici iz više od 30 zemalja donirali 5 milijuna dolara, iznos koji je Nvidia izjednačila te dodatno udvostručila, na konačnih 15 milijuna dolara.

Gideon Rosenberg, Nvidijin zamjenik glavnog savjetnika, izrazio je zahvalnost svim zaposlenicima. Ponosni smo što vidimo tako široku podršku Nvidijinih obitelji u Izraelu i diljem svijeta, i zahvalni smo na njihovim molitvama i nadi za povratak našeg kolege Avinatana Ora, i ostalih taoca iz Hamasovog zarobljeništva. Uistinu smo nadahnuti istinskom brigom naših zaposlenika diljem svijeta, poručio je.

Avinatan Or, 30-godišnji inženjer u Nvidiji od travnja 2022. godine, zarobljen je od strane Hamasa tijekom glazbenog festivala Nova 7. listopada, zajedno s njegovom djevojkom Noom Argamani i oko 240 drugih osoba.

Donirana sredstva usmjerena su raznim organizacijama u regiji, uključujući Asor Fund (JGive), American Friends of Magen David Adom, Doctors Without Borders, Friends of United Hatzalah, IsraAID (US) Global Humanitarian Assistance, Jewish Agency for Israel, World Central Kuhinja, i Zaka.

Nvidijina podrška proširila se izvan novčanih doprinosa, budući da je tvrtka donirala stotine računala obiteljima evakuiranim sa sjevera i juga Izraela i osigurala tisuće toplih obroka iz svoje uredske kafeterije u Yokneamu.

Nvidijin napor naglašava istinsku brigu i predanost njihove globalne radne snage da pomognu onima koji su pogođeni sukobom.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti