Obećali im sigurnost, priredili noćnu moru: Putem kućnih nadzornih kamera pohotni tehničar pratio gole žene i parove tijekom seksa

Nakon što je dobio pristup nadzornim kamerama, skoro 10 tisuća puta spojio se na njih kako bi pratio život i seksualne aktivnosti ukućana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.01.2021. / 09:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nadzorne kamere i brojni kućni povezani uređaji kakvih je sve više, napravljeni su kako bi zaštitili ljude i povećali njihovu sigurnost. No kako smo se u više navrata uvjerili, hakeri i bivši partneri probijanjem zaštite (ili korištenjem šifre koja je bivšim partnerima poznata) sigurnosne uređaje iskoristili su za špijuniranje, voajerizam i zastrašivanje osoba u njihovim kućama u kojima bi trebali biti najsigurniji.

Prisluškivanje, ilustracija Softver za špijuniranje i snimanje kamerama: Sve više kompanija nadzire zaposlenike koji rade od kuće

Prošli tjedna u javnosti su se pojavili detalji još jednog takvog zastrašujućeg slučaja iz SAD-a za koji nisu krivi hakeri, već pohotni tehničar sigurnosne kompanije koja postavlja sigurnosne kamere u kuće i urede. Taj 35-godišnji tehničar čak je pet godina pristupao kamerama više od 200 klijenata svoje kompanije te je na njima promatrao ukućane skoro 10 tisuća puta. Posebno je promatrao kamere u kućama u kojima su živjele žene koje su mu bile privlačne - nakon uhićenja priznao je svoj vojaerizam te promatranje golih žena i parova tijekom seksa.

Način na koji je mogao pristupiti kamerama klijenata njegove kompanije prilično je jednostavan. Naime, dodao je svoju email adresu na popis autoriziranih adresa koje imaju pravo pristupa sigurnosnim kamerama, ali i drugim povezanim uređajima, što mu je omogućilo i upravljanje s takvim uređajima (poput rasvjete, alarma itd.). Upravo je zbog tog dodavanja svoje adrese i na kraju otkriven, iako pet godina prekasno. Naime, jedan je korisnik sigurnosne kompanije ADT, pregledavajući popis mailova autoriziranih za pregled kamera, pronašao i mail Telesfora Avilesa.

Slika nije dostupna Rusija će instalirati u škole sustav za prepoznavanje lica "Orwell"

O tome su obavijestili ADT, a oni su obavijestili ugrožene korisnike i policiju. Nije teško zaključiti da je Aviles trenutačno iza rešetaka, a dvije tužbe podignute su i protiv njegove (bivše) kompanije. Jednu su podigli korisnici koji tvrde da ADT nije poduzeo sve sigurnosne mjere kako bi ih zaštitio, a druga je podignuta u ime maloljetnika koji su živjeli u kućanstvima koja je Aviles promatrao. Njemu sad slijedi suđenje na kojem će saznati koliko bi vremena trebao provesti u zatvoru. 

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti