Objavljen službeni Destiny 2 gameplay trailer; igra stiže na Battle.net

Destiny 2 na konzole stiže 8. rujna, dok ćemo na PC verziju još morati pričekati

Monika Nožić Monika Nožinić | 21.05.2017. / 14:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Trenutak koji su mnogi gameri s nestrpljenjem očekivali je konačno stigao - predstavljen je službeni Destiny 2 gameplay trailer koji ovaj put koji ovaj puta neće biti ekskluziva za konzole, već stiže i na PC.

Ono što smo sinoć po prvi put saznali je vrlo zanimljva informacija, možda i prekretnica u povijesti industrije videoigara – Destiny 2 igrat će se isključivo preko Blizzard aplikacije, odnosno preko onoga što smo donedavno znali kao Battle.net, objavio je tijekom Destiny 2 objavnog događaja Mike Morhaime, CEO Blizzarda.

Tako ćemo po prvi put u povijesti na Battle.netu imati neku igru koju nije napravio Blizzard. Istina, igra na kojoj radi studio Bungie je vlasništvo Activision Blizzarda, zajedničke kompanije koju su osnovale ove dvije kompanije, ali je ipak prvi korak prema nečemu što će potencijalno voditi otvaranju Battle.net platforme ka širem gamerskom tržištu i pretvaranju iste u nešto poput onoga što je danas Steam.

Novi pristup za nove igrače

Ovaj potez, osim jačanja Blizzard aplikacije i približavanja iste i onim igračima koji ne igraju Blizzardove igre, također ima i dovoljno jaku marketinšku komponentu za sam Destiny 2 jer Blizzard aplikaciju svakodnevno koriste milijuni Blizzardovih fanova, a igra će svakako biti puno vidljivija tu, gdje trenutno ima samo šest Blizzardovih igara, nego na Steamu, gdje se utapa u moru drugih naslova. Naravno, tu je i činjenica da Activision Blizzard tako preskače posrednika u prodaji u obliku Valvea i Steama.

Ovo su svakako vrlo zanimljive vijesti i bit će zanimljivo pratiti kamo će ova priča voditi u budućnosti. S druge strane, ono što će vjerovatno razočarati PC igrače je činjenica da PC verzija igre neće imati posvećene servere za igru, kao i to da će PC verzija stići tek neko vrijeme nakon što se pojavi verzija igre za konzole.

Također, za razliku od originalnog Destinyja, u kojoj su hardcore igrači za igrom provodili toliko vremena da su ponekad imali osjećaj da su na poslu, a ne da im je to hobi, dvojka je promijenila pristup i filozofiju.

"Želimo da igrači uz Destiny 2 nemaju osjećaj da će im igra preuzeti život, već da se uklopi u njihov svakodnevni raspored", izjavila je M.E. Chung, dizajnerica igara na Bungieu.

Destiny 2 na konzole stiže 8. rujna, dok datum pojave na PC uređajima još uvijek nije definiran, a igračima koji prednaruče igru bit će dostupan rani pristup (early access). Više informacija možete saznati na stranicama igre www.destinythegame.com.

Pogledajte prvi gameplay trailer iz igre:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti