Objavljena teaser fotografija: S ovim automobilom Lamborghini okreće novu stranicu kompanije

Lamborghini prvo planira predstaviti hibridne verzije svojih vozila, a nakon toga red je i na potpuno električno vozilo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.08.2023. / 11:44

Lamborghinijev nadolazeći električni automobil (Foto: Platforma X)

Iako se Lamborghiniju ne žuri s elektrifikacijom, svima u toj kompaniji jasno je u kojem smjeru ide tržištu. Ranije su kao razlog otezanja s razvojem električne verzije svojih automobila naglasili performanse iako ih je tržište, a tu među inim mislimo i na Rimca, demantiralo.

Lamborghini Poznati su planovi Lamborghinija: Ubrzo stižu hibridi, no za prvi električni automobil trebat će sačekati još dosta vremena

Prvi korak elektrifikacije odnosi se na hibridna vozila te do kraja sljedeće godine Lamborghini namjerava predstaviti hibridne verzije postojećih modela, što znači kako ćemo uskoro vidjeti Aventadora (odnosno model Revuelto koji će ga zamijeniti), Huracána i Urusa koji će imati benzinske i električne motore. Sljedeći korak elektrifikacije jest potpuno električno vozilo.

Lamborghini je na društvenim mrežama objavio teaser fotografiju tog automobila o kojem već nešto i znamo, a sve bi informacije trebalo saznati jako brzo, već za dva dana kada će na sajmu automobila u Montereyu talijanska kompanija službeno predstaviti svoje prvo električno vozilo. Što možemo očekivati od ovog vozila otkrio je u jednom nedavnom intervjuu izvršni direktor tvrtke Stephan Winkelmann. Rekao je kako će električni Lamborghini više biti namijenjen za svakodnevnu uporabu, imat će dvoja vrata i mjesta za 4 osobe.

Ideja o vozilu za 4 osobe nije nova te je Lamborghini još prije 15 godina prikazao takav koncept limuzine nazvan Estoque, a električni automobil bit će baziran na novoj platformi SSP Sport čiji razvoj vodi Porsche.

Također, Winkelmann kaže kako električni automobili mogu donijeti još više emocija u odnosu na automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem. Dakle, usprkos električnom motoru, to bi trebao biti punokrvni Lamborghini koji će imati “tisuću posto dizajnerskog DNA” kompanije, slikovito je to objasnio prvi čovjek zadužen za dizajn u kompaniji Mitja Borkert, no naglasio je kako će u odnosu na ostale modele, njihov prvi električni automobil ipak biti jedinstven.

Lamborghini Apple doveo stručnjaka iz Lamborghinija koji će im pomoći u razvoju električnog i autonomnog automobila

Više informacija o automobilu trebali bi saznati ovaj petak, no ako imate jako puno novaca i zainteresirani ste za ideju o električnom Lamborghiniju, loša vijest za vas je što se taj model u prodaji vjerojatno neće pojaviti prije 2028. godine.

Izvor: The Verge


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti