Objavljene prve recenzije: 'Zaista ćete zavoljeti Windows 10'

'Zaista ćete zavoljeti Windows 10. Gotovo sigurno ćete poželjeti nadograditi vaš operativni sustav na desetku, pogotovo zato što je besplatan'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.07.2015. / 10:11

Objavljene prve recenzije: 'Zaista ćete zavoljeti Windows 10'

Korisnicima Windowsa prije nekoliko mjeseci u donjem desnom dijelu ekrana pojavila se posebna ikona putem koje su se mogli prijaviti za besplatnu nadogradnju na posljednju verziju Microsoftovog operativnog sustava – Windows 10. Nova verzija korisnicima je dostupna od danas, a klikom na tu ikonu sa znakom Windowsa možete provjeriti status vašeg računala, odnosno jesu li sva potrebna preuzimanja dovršena kako bi mogli nadograditi operativni sustav. Neki tehnološki novinari već su objavili recenzije ovog operativnog sustava te su, na temelju tih recenzija na Business Insideru komentirali kako se čini da 'Microsoft ima pobjednika'. Nakon velikih problema i kritika korisnika na račun Windowsa 8, u ovoj su kompaniji poslušali kritike i ispravili nedostatke tako da Windows 10 izgleda poznato, ali je zahvaljujući novim opcijama jednostavniji za korištenje . 'Zaista ćete zavoljeti Windows 10. Gotovo sigurno ćete poželjeti nadograditi vaš operativni sustav na desetku, pogotovo zato što je besplatan' – ovako je rezimirao nove Windowse David Pogue s Yahooa koji je novu verziju usporedio s hvaljenim Windowsima 7, samo što ovaj OS sada ima nove opcije poput Cortane, novog preglednika internetskih stranica Edge te se napominje kako je Microsoft puno poradio na sigurnosti Windowsa. U recenziji objavljenoj na The Vergeu napominje se kako Windows 10 predstavlja odličan spoj prethodnik verzija – sličan je Windowsima 7, ali je nadograđen s nekim opcijama iz osmice, jednostavan je za korištenje i 'ne trebaju vam posebne upute za korištenje Starta'.

Windowsi 10 prije na računala nego na pametne telefone

Novinari ponajviše hvale tri stvari na novoj verziji Microsoftovog operativnog sustava – prva je, naravno, 'povratak' Starta koji kombinira pločice iz Windowsa 8 s klasičnim izbornikom iz sedmice te se izbornik može dodatno prilagođavati potrebama korisnika. Novinari hvale i 'izgled i osjećaj korištenja novih Windowsa' koji predstavljaju veliki napredak u odnosu na prethodnika, dok je treća stvar Cortana, Microsoftov virtualni asistent te je za Toma Warrena s The Vergea upravo ovo možda i najbolja opcija Windowsa 10. Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella za Windows 10 rekao je kako predstavlja 'novo razdoblje osobnog računarstva' te da je riječ o prekretnici ne samo za njegovu kompaniju, već i za cijelu industriju, a kao najzanimljiviju opciju nove verzije ovog OS-a također je izdvojio – Cortanu. Općeniti zaključak je kako će, iako je riječ o proizvodu koji nije savršen i za koji postoji još puno prostora za napredak, Windows 10 zadovoljiti većinu korisnika Microsoftovog OS-a, pogotovo zato što je za korisnike Windowsa 7, 8 i 8.1 trenutno besplatan. Windows 10 na početku će biti dostupan za osobna računala, a Microsoft će naknadno izdati i njegovu verziju za pametne telefone. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti