Oculus Rift uskoro stiže u prodaju, poznata i cijena

Prema pisanju Recodea, Oculus Rift bi se uskoro trebao pojaviti u prodaji, u potrošačkoj verziji s OLED ekranima rezolucije 2160x1200 piksela...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 28.05.2015. / 14:31

Oculus Rift uskoro stiže u prodaju, poznata i cijena

Prema pisanju Recodea, Oculus Rift bi se uskoro trebao pojaviti u prodaji, u potrošačkoj verziji s OLED ekranima rezolucije 2160x1200 piksela. Navodno će se raditi o modelu koji je lakši od najnovije DK2 verzije, točnije težit će 440 grama, a spominje se i podrška za Windows, Linux i OS X operativne sustave.

Prisjetimo se, Facebook je prošle godine kupio Oculus VR za 2,3 milijarde dolara, no nekako se do sada izbjegavalo govoriti o cijeni ovog modela koji bi se uskoro trebao pojaviti na policama tržišta. Prvi je o tome progovorio CEO Oculusa, Brendan Iribe, na jučerašnjoj Recodeovoj konferenciji izjavivši kako će Oculus Rift uskoro stići na tržište po cijeni od 1.500 dolara, s tim da u paketu dolazi i računalo optimizirano za rad s ovim naočalama.

Priča se kako će same naočale koštati oko 350 dolara (ili nešto manje od 2500 kuna), no za valjane informacije vrijedi se još malo strpjeti i pričekati službeni odgovor kompanije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti