Od 1. srpnja besplatan roaming na Zapadnom Balkanu

Kako su poručili iz Vijeća za regionalnu suradnju, sljedeći je korak ukidanje roaminga između Zapadnog Balkana i Europske unije.

Martina Čizmić | 27.06.2021. / 12:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Stanovnici Europske unije već godinama uživaju blagodati besplatnog roaminga, odnosno korištenja vlastite mobilne tarife na inozemnoj mreži pod istim uvjetima kao da su kod kuće.

Od 1. srpnja istu će mogućnost imati i stanovnici Zapadnog Balkana unutar svoje regije.

Kako su objavili iz Međunarodnog vijeća za suradnju (RCC), cijeli će Zapadni Balkan (Albanija, BiH, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija) biti jedna roaming zona u kojoj se za njene stanovnike neće naplaćivati dodatne roaming tarife.

Ljudi žele i trebaju biti u kontaktu na različite načine, a regija bez roaminga je jedan od načina da to ostvarimo. Kad su prije tri godine vođe Zapadnog Balkana dogovorili snižavanje cijena roaminga, nitko nije mogao zamisliti da će regija uskoro imati besplatan roaming. A evo nas, brojimo dane do besplatnog roaminga na Zapadnom Balkanu, istaknula je glavna tajnica Vijeća za regionalnu suradnju, Majlinda Bregu u Podgorici.

Podsjetimo, nakon gotovo godinu dana pregovora, u travnju 2019. godine predstavnici šest država Zapadnog Balkana, potpisali su sporazum kojim je dogovoreno postupno smanjenje cijene roaminga te njihovo potpuno ukidanje od 1. srpnja.

Kako su poručili iz Vijeća za regionalnu suradnju, sljedeći je korak ukidanje roaminga između Zapadnog Balkana i Europske unije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti