Od sada na mobilnom Skypeu možete grupno razgovarati

Od sada ćete na Skypeu moći simultano razgovarati sa još 24 osobe, što je opcija koju su mnogi čekali

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 19.02.2016. / 09:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je ponosno objavio kako se na Skype aplikaciji uvode grupni razgovori, što je samo po sebi zanimljiva vijest. No, još je zanimljivije što je objavljeno da se grupni pozivi uvode za mobilni Skype, ali za korisnike Googleovog Androida i Appleovog iOS mobilnog operativnog sustava. Zanimljivo je kako se Microsoftov Mobile Phone nigdje eksplicitno ne spominje, stoga je pomalo nejasno hoće li grupni Skype pozivi raditi na "domaćoj" nativnoj mobilnoj platformi ili ne. Ionako se dio korisnika cinizmom obrušava na Microsoft i tvrdi kako ni "obični" Skype ne radi kako spada...

Uostalom, već su nekoliko puta brojni analitičari konstatirali da je i Microsoft sa svojim operativnim sustavom namijenjenim isključivo pametnim telefonima odustao od borbe s Androidom i iOS-om, što se objašnjava činjenicom da se prije i češće, a i kvalitetnije, produciraju Microsoftove aplikacije za dva konkurentska OS-a, nego za onaj iz njihove kompanije. Bilo kako bilo, na mobilnom Skypeu je od sada moguć razgovor 25 osoba, uključujući i onoga tko je konverzaciju započeo. Ukoliko u razgovoru sudjeluje do sedam osoba, svi će biti prikazani na zaslonu.  

Kada se u razgovor uključi osma osoba, istaknuta će biti ona koja u tom trenutku govori, dok će ostatak biti prikazan uz rub zaslona. Microsoft je još istaknuo kako je i dalje video rezolucija 1080p, što bi trebalo osigurati nastavak kvalitetnog prikaza, neovisno o tome je li razgovor između samo dvije osobe ili više njih. Aplikacija Skype for mobile bi za sve korisnike Androida i iOS-a trebala biti dostupna danas. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti