Odlična prodaja: Iz Samsunga objavili prodajne brojke novih Galaxy telefona

Samo 25 dana od dolaska na tržište Samsung je prodao pet milijuna Galaxyja S8 i S8+, a velika potražnja za ovim uređajima očekuje se i u budućnosti

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.05.2017. / 06:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Samsungu mogu biti veoma zadovoljni rezultatima koje je ostvario Galaxy S u prvih mjesec dana. Već su prednarudžbe pokazale veliki interes korisnika za najnovijim Samsungovim Galaxy S telefonima te je broj prednarudžbi bio trideset posto veći u odnosu na prošlogodišnje modele.

Međutim, prodajne brojke za prvih 25 dana pokazuj kako će ovo biti odlična godina za Samsung i prodaju njihovih pametnih telefona. Prodaja je službeno počela 21. travnja, s do sada je prodano čak pet milijuna Galaxy S uređaja. Izvrstan je to rezultat s obzirom na to kako su ovi telefoni dostupni na ograničenom broju tržišta. Kad postanu dostupni u 120 zemalja, možemo očekivati veliku potražnju, odnosno odlične prodajne brojke.

Podsjetimo, novi modeli Galaxyja dolaze s većim ekranima u odnosu na prethodnike (zahvaljujućim manjem rubu oko ekrana) - model S8 ima 5,8 inčni ekran, a S8+ ekran dijagonale čak 6,2 inča, tako da vlasnicima ovog telefona tableti vjerojatno neće biti ni potrebni. Ovisno o tržištu, pokreću ih Snapdragon 835, odnosno Exynos 8895 Octa procesori, imaju 4GB RAM-a i fantastičnu kameru rezolucije 12MP.

Kako je Samsung još u prvom kvartalu, dakle prije početka prodaje ovih telefona ostvario rekordan profit (zahvaljujući odličnoj prodaji čipova), čini se kako će i u drugom kvartalu na krilima odlične prodaje novih Galaxyja oboriti rekorde vezane uz prihode i profit.

Treba napomenuti i kako je Samsungov Galaxy S7 Edge na najvećem sajmu mobilne tehnologije Mobile World Congress početkom godine proglašen najboljim pametnim telefonom na svijetu za 2016. godinu, a čini se kako će njegovi nasljednici biti ozbiljni konkurenti za titulu najboljeg telefona 2017. godine.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti