Odlična vijest za sve korisnike Linuxa - vratio se Spotify

Brojni korisnici Linuxa bili su razočarani kada je Spotify napustio njihovu platformu, no sada se vraća.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 21.12.2017. / 08:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Spotify je postao i ostao omiljena platforma za streaming glazbe milijunima i milijunima ljudi, a među njima zasigurno ima i velik broj onih koji na svojim računalima imaju instaliranu neku od inačica open source operativnog sustava Linux. Nažalost, prošle je godine Spotify objavio kako više nema namjeru razvijati, nadograđivati i distribuirati svoj softver za Linux, čime su razočarali brojne korisnike. Srećom, odlučili su se vratiti na open source platformu i Spotify je već sada dostupan za preuzimanje u novoj verziji za Linux.

Instalira se kao takozvani snap, a radi na operativnim sustavima Linux Ubuntu, Mint, Manjaro, Debian, Open Suse, Solus i svim pripadajućim distribucijama. Prema iskustvima onih koji preferiraju Linux i svakodnevno rade na njemu, a koji su instalirali novi Spotify, sve je točno onako treba biti, odnosno onako kako je i na verzijama koje su namijenjene drugim platformama, Microsoftovim Windowsima i Appleovom mac OS-u. Playliste, videozapisi, podcasti, aktivnosti prijatelja na  platformi Spotify, sve je savršeno posloženo i sinkronizirano s korisničkim računom.

Nije nevažno spomenuti i kako su developeri obećali kako će nastaviti s nadogradnjama platforme Spotify za Linux, stoga situacije kao one iz prošle godine više ne treba očekivati. Svi korisnici Linuxa kojima je dostupan Spotify mogu ga preuzeti i instalirati s ove poveznice.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti