OnePlus 5 pametni telefon stiže 20. lipnja

Sada je konačno poznat službeni datum izlaska novog flagship modela iz OnePlus serije

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 07.06.2017. / 08:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čak i u najozbiljnijim poslovnim krugovima praznovjerje ponekad ima vrlo važnu ulogu, što najbolje dokazuje potez OnePlus kompanije. Iako je ovaj kineski proizvođač sa svojim OnePlus 3T pametnim telefonom prošle godine napravio odličan posao, iako bi se u normalnim okolnostima očekivalo da će nove generacija logično biti nazvana OnePlus 4, priča je ipak malo kompleksnija.

Naime, kako smo već pisali, broj četiri je u Kini odavno etiketiran kao nesretan, stoga će OnePlus umjesto četvorke ove godine tržištu ponuditi peticu. OnePlus 5 je do sada bio predmetom brojnih nagađanja i predviđanja, znalo se da će se na tržištu pojaviti tijekom ljeta, ali se nije znalo kada, no sada su i te dvojbe otklonjene. OnePlus 5 pametni telefon će službeno predstavljanje doživjeti 20. lipnja, za kada je ova kompanija zakazala “live event” na kojem će svijetu ponuditi svoju novu uzdanicu.

S obzirom na uspjeh i kvalitetu OnePlus 3T modela, očekivanja su poprilična i ovo bi doista mogao biti jedan od boljih smartphonea koje ćemo upoznati ove godine…

Zanimljivo je da se specifikacije još uvijek sasvim uspješno skrivaju od očiju javnosti, OnePlus 5 je poprilično misteriozan, iako su predviđanja brojna, nikakve potvrde za sada nema. Pretpostavlja se kako će ovaj pametni telefon dijagonale zaslona 5,5 inča imati odlične kamere (16MP prednja), procesor iz serije Snapdragon 835, čak 6GB RAM-a, prostor za pohranu kretati će se između 64 i 128GB, bateriju 3600 mAh…

Nema nikakve dvojbe da se radi o izvrsnom uređaju, koji će, bez obzira na silnu konkurenciju mnogi prepoznati i odabrati kao prvi izbor, jer je riječ o pouzdanim i stabilnim pametnim telefonima koji su već sada pronašli svoje mjesto na tržištu. Naravno, jedan od faktora kod odabira idealnog uređaja u današnje vrijeme je svakako cijena, a ni tu se za sada ne zna previše kada je u pitanju OnePlus 5.

Većina predviđanja kreće se oko iznosa od 650 američkih dolara (nešto više od 4200 kuna), koliko bi OnePlus 5 trebao koštati, ali niti sama kompanija, niti brojni insajderi za sada nisu mogli potvrditi kako je to doista tako. Čekanje ipak neće biti previše dugo, jer za manje od dva tjedna OnePlus 5 će biti predstavljen.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti