OnePlus predstavio prvi telefon s Androidom koji nije napravljen u Googleu

OnePlus 8T prvi je OnePlus uređaj s najnovijom verzijom OnePlusovog operativnog sustava OxygenOS 11, ali i prvi globalni pametni telefon s Andridom 11 koji nije proizveden u Googleu.

Martina Čizmić | 15.10.2020. / 12:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

OnePlus je na oduševljenje obožavatelja diljem svijeta predstavio novi pametni telefon – OnePlus 8T koji dolazi s novokalibriranim 120Hz fluid AMOLED zaslonom i rješenjem za brzo punjenje Warp Charge 65.

OnePlus 8T nudi pro–level mogućnosti za još više korisnika naših pametnih telefona, izjavio je Pete Lau, osnivač i izvršni direktor OnePlusa. Uz vodeći u klasi AMOLED zaslon od 120 Hz, nadograđenu tehnologiju brzog punjenja od 65 W te svjež i hrabar OxygenOS 11, OnePlus 8T impresivan je cjelokupan paket moćnog hardvera i glatkog softvera.

Warp Charge 65 novo je napredno rješenje za punjenje uređaja koje omogućuje djelomično punjenje baterije u samo 15 minuta. Koristi twin–battery tehnologiju punjenja zahvaljujući kojoj se brzo nadopuni čak i kapacitet od 4500 mAh, a potrebno je samo 39 minuta da se uređaj u potpunosti napuni prilikom uobičajenog korištenja. 

OnePlus 8T ima 12 temperaturnih senzora, zajedno s dodatnim enkripcijskim čipom u adapteru i kabelu, a koji održava temperaturu punjenja na ugodnoj razini za vrijeme rada najvećom snagom od 65 W. 

OnePlusov 120Hz fluid AMOLED zaslon prvi je flat 120Hz zaslon kojem je DisplayMate dodijelio ocjenu A+. Uz najvišu apsolutnu točnost boja (JNCD) od oko 0.3, omogućava industrijski najprecizniju točnost boja. FHD+ 2.5D fleksibilni zaslon pruža i najvišu svjetlinu zaslona od 1.100 nita, pružajući tako najjasniju sliku čak i ispod jarkog sunca. Također, OnePlus 8T ima čak 8.192 razine svjetline.

OnePlus 8T ima Qualcomm Snapdragon 865 5G mobilnu platformu sa Snapdragon X55 5G Modem–RF sustavom koji omogućava multigigabitnu 5G povezivost, fotografije profesionalne kvalitete, igranje igrica desktop razine s ultrarealističnom grafikom i intuitivnim AI iskustvima. Vrhunsku računalnu snagu nadopunjuju dual–mode NSA + SA 5G i Wi–Fi 6 podrška za brže i pouzdanije brzine podataka.

Uz do 256GB UFS 3.1 flash memorije, OnePlus 8T pruža brže i stabilnije performanse, a hardver omogućuje glatko snimanje i reprodukciju 4K videozapisa uz smanjenu potrošnju baterije, omogućavajući korisnicima korištenje 5G mrežne brzine za prijenos HD videozapisa ili igranje igara zahtjevnih za izvedbu dok su u pokretu.

OnePlus 8T sadrži robustan i svestran komplet četverostrukih (Quad) kamera koji uključuje glavnu kameru od 48MP s optičkom stabilizacijom slike, 16MP i namjenske makro i jednobojne leće.  Ultraširoke leće od 123 stupnja na uređaju pružaju novu perspektivu kadriranja, stoga korisnici mogu samouvjereno snimati prostrane krajolike, opsežnu arhitekturu i druge širokokutne objekte. Objektiv pruža jasne slike u različitim uvjetima osvjetljenja – čak i noću ili u mraku zbog poboljšanog načina rada Nightscape.

Novi način Video Portret stvara živopisne isječke s prirodnim bokeh efektom na temelju poboljšane umjetne inteligencije, precizno otkrivajući i analizirajući ljudske subjekte i zamućujući pozadinu.

OnePlus 8T prvi je OnePlus uređaj s najnovijom verzijom OnePlusovog operativnog sustava OxygenOS 11, ali i prvi globalni pametni telefon s Andridom 11 koji nije proizveden u Googleu.

OnePlus 8T dostupan je za prednarudžbu na službenoj OnePlus stranici od 14. listopada. Od 20. listopada uređaj će biti dostupan i kod odabranih distributera.

Osim pametnog telefona, iz OnePlusa predstavili su i nove bežične slušalice OnePlus Buds Z. Opremljene su naprednim 10–milimetarskim dinamičkim upravljačkim programima stvorenim kako bi korisnicima omogućili bogatiji, snažniji bas te dinamičnim 3D stereo uređajem koji pokreće Dolby Atmos. Potpuno napunjene, OnePlus Buds Z pružaju zavidnih 20 sati reprodukcije, dok brzo dopunjavanje od 10 minuta nudi tri sata živopisnog zvuka.

OnePlus Buds Z uključuju Bluetooth 5.0, smanjenje buke iz okoline za preuzimanje glasa i Quick Pair za pružanje izuzetnog zvuka prilikom konferencijskog poziva, gledanja filma ili jednostavnog uživanja u glazbi u pokretu. IP55 ocjena OnePlus Buds Z slušalica jamči otpornost na znoj i vodu prilikom trčanja i vježbanja u teretani. Prateća funkcija brzog prebacivanja nudi jednostavan i intuitivan način da korisnici jednostavnim dvostrukim dodirom zadrže kontrolu nad svojim audio iskustvom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti