OPREZ Ne otvarajte ovu poruku na iPhoneu!

Link u poruci koju ovih dana dobivaju vlasnici Appleovih telefona krije opasan virus pa, ako je dobijete, odmah je izbrišite

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.02.2016. / 08:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mobilni uređaji i dalje su puno sigurniji u odnosu na osobna računala te korisnici imaju puno manje problema s hakerima na telefonima i tabletima, a to se pogotovo odnosi na Apple i njihov iPhone jer je većina sigurnosnih problema koja je do sada zabilježena bila povezana s Androidima. No, sigurnosni stručnjaci slažu se kako je samo pitanje vremena kada će hakeri i online kriminalci početi masovno napadati pametne telefone, uključujući i Appleove uređaje te uvijek i svima savjetuju veliki oprez prilikom korištenja smartphonea i tablete. Iz Applea su ovog tjedna upozorili korisnike na poruku koji kruži među korisnicima iPhonea za koju se čini da je poslana iz Applea te se u njoj korisnike upozorava kako im je iTunes račun privremenom blokiran te moraju kliknuti na priloženi link kako bi potvrdili svoje podatke.

Riječ je o poruci koju, naravno, ne šalje Apple, već prevaranti te priloženi link krije opasan virus tako da, za slučaj da dobijete ovu ili neku sličnu poruku, odmah je izbrišite. Apple nikada putem poruke ili e-maila, odnosno ovakvog linka neće od korisnika tražiti upisivanje osobnih podataka poput šifre i informacija o kreditnim karticama te se u takvim porukama i mailovima najčešće kriju virusi i maliciozni programi, a korisnici ih nikada ne bi trebali otvarati. Također, uvijek pazite na kojim stranicama upisujete svoje osobne podatke vezane uz Appleov račun te ih upisujte samo na službenim Appleovim stranicama.  

Izvor: News.com.au

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti