Oprez! Neki dodaci za GTA V sadrže malware

Kada je riječ o PC gamingu, a pogotovo kada su u pitanju popularne igre, modovi imaju poprilično značajnu ulogu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 18.05.2015. / 07:00

Oprez! Neki dodaci za GTA V sadrže malware

Kada je riječ o PC gamingu, a pogotovo kada su u pitanju popularne igre, modovi, tj. razni dodaci za igre (novi skinovi, vozila i ostali objekti, odjeća, nove mape, nove mogućnosti, teksture itd.) imaju poprilično značajnu ulogu. 

Obzirom da su modovi izuzetno popularan način promjene igračkog iskustva, ne čudi da se javljaju i oni koji modove žele pretvoriti u prenositelje malicioznih kodova.

Za jedan od vrlo popularnih Grand Theft Auto V modova, pod nazivom Angry Planes and No Clip mod, tvrdi se da dolazi upravo sa malicioznim kodovima.

Jedan od korisnika igre, koji je instalirao ovaji mod, objavio je na forumima informaciju da je u fileovima pronašao Fade.exe file, za koji se ispostavilo da je zapravo keylogger.

Osim toga, među malware fileovima su pronađeni i modul za krađu informacija sa Facebooka, Twitch spam modul, Messenger.com spam modul, Steam spam modul i drugi.

Ovakve situacije još jednom upućuju na važnost skeniranja fileova koji se preuzimaju online, kao i korištenje efikasnih i ažuriranih antivirus i antimalware programa.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti