Optimistične procjene: Do 2025. godine 97% velikih kompanija svakodnevno će koristiti AI u poslovanju

Iako je COVID-19 zatvorio mnoga vrata, inovacije su otvorile prozor nade, rekao je Hu.

Martina Čizmić | 24.02.2021. / 16:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pandemija COVID-19 značajno je ubrzala digitalizaciju globalne ekonomije i rast kompanija čije je poslovanje temeljeno na modernim tehnologijama, pa Huawei predviđa da će do 2025. godine čak 97 posto velikih kompanija koristiti AI u svakodnevnom poslovanju, a čak 60 posto prihoda svjetskih telekoma bit će generirano od strane industrijih korisnika. Predviđanja je iznio zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, na Mobile World Congress 2021. održanog u Šangaju.

Huawei je potpisao više od 1.000 ugovora za razvoj i implementaciju 5G industrijskih aplikacije u više od 20 različitih industrija te kontinuirano širi partnerski ekosustav koji razvija uređaje i aplikacije za zadovoljavanje specifičnih industrijskih potreba.

Kao pružatelj ICT infrastrukture, Huawei se usredotočio na inovacije u segmentu 5G tehnologije kako bi omogućio ubrzanje digitalne transformacije industrija, a naše su inovacije usredotočene na tri područja: tehnologiju, proizvode i aplikacije. Iako je COVID-19 zatvorio mnoga vrata, inovacije su otvorile prozor nade, rekao je Hu.

Ključna 5G rješenja koja Huawei nudi za ubrzanje digitalizacije industrija su:
5G Super Uplink - rješenje koje donosi iznimnu brzinu uplink-a što pomaže tvrtkama u rješavanju problema uskog grla u industrijskom internetu; Potpuno konvergirani proizvodi za 5G rubno računarstvo koja značajno ubrzavaju rad; Huaweijev Wireless X Labs inkubira 5G aplikacije s partnerima u širokom rasponu domena poput proizvodnje, zdravstva, financija i prijevoza, a s tim partnerima, kompanija istražuje kako 5G može pomoći različitim industrijama da učinkovitije postanu digitalne.

Hu je na kraju svoga govora zaključio da će Huawei kontinuiranim inovacijama nastaviti ostvarivati ​​otvorena partnerstva sa svojim kupcima i partnerima kako bi pomogao industrijama da postanu digitalne, poduzećima da postanu pametnija, a svijet inkluzivnijim.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti