Optimizam prvog čovjeka Binancea: Dok je tržište u raspadu, on kaže kako je vrijeme za zapošljavanje i akvizicije

Sve kriptovalute su u višemjesečnom padu, no Changpeng Zhao smatra kako nema mjesta panici i kako je sada vrijeme nova zapošljavanja i preuzimanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.06.2022. / 08:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok su prognoze na kriptotržištu prilično negativne, uz velike gubitke, paniku i otkaze u kompanijama povezanim s trgovanjem s kriptovalutama, nisu svi tako pesimistični. Jedan od optimista koji smatra da je “kriptozima” vrijeme za investiranje u talente te preuzimanje drugih kompanija jest Changpeng Zhao.

Slika nije dostupna Šef Binancea tvrdi: Kriptovalute se ne mogu koristiti za kršenje sankcija Rusiji

To je ime dobro poznato svima koji malo bolje prate tržište kriptovaluta jer je riječ o suosnivaču i izvršnom direktoru najveće svjetske burze kripotvaluta Binance. Prema nekim ranijim predviđanjima, dok je vrijednost bitcoina i drugih kriptovaluta bila puno veća, njega se smatralo jednim od najbogatijih ljudi na svijetu. Iako točno bogatstvo Zhaoa nikada nije bilo poznato, špekuliralo se s ciframa od 96 pa do preko 140 milijardi dolara.

Kako je njegovo bogatstvo vezano uz kripto, tako se i cijela situacija na tržištu tijekom proteklih mjesecima odrazila i na njegov džep te Zhao gubitke mjeri u desecima milijardi dolara.

No usprkos tome, gostujući putem videoveze na konferenciji Consensus 2022. rekao je kako Binance, ne samo da ne zamrzava zapošljavanje ili daje otkaze poput nekih konkurenata, već i zapošljavaju nove ljude. Također, “ubacili su i u veću brzinu po pitanju spajanja i preuzimanja”, objavio je planove Binancea Zhao.

Slika nije dostupna Ovaj kriptokralj javnosti nije toliko poznat, no mogao bi biti bogatiji i od Gatesa i Zuckerberga

Kao razlog zašto Binance bolje stoji od svojih konkurenata naveo je štedljivost i izbjegavanje velikih promotivnih aktivnosti, dok su ostali započinjali s velikim projektima i “svima plaćali nevjerojatne kompenzacije“. Naime, Crypto.com i FTX sklopili su dogovore prema kojima njihova imena nose dvije dvorane NBA klubova, Coinbase je uložio u oglašavanje tijekom Super Bowla te je sponzor nekih utakmica NBA lige itd.

Izvor: Bloomberg
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti