Oracle Modern Business Forum: Inovacije i digitalizacija omogućuju nove poslovne modele

Na konferenciji će se govoriti o novostima i mogućnostima vezanima za digitalizaciju, a posjetitelji će saznati i kako odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.11.2019. / 14:44

Oracle (Foto: Oracle)

Vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera i hardvera Oracle 13. studenog 2019. u zagrebačkoj Mimari održat će Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja na kojoj će se okupiti brojni domaći i strani stručnjaci iz poslovnog svijeta, posebice područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Na konferenciji će se govoriti o novostima i mogućnostima vezanima za digitalizaciju, a posjetitelji će saznati i kako odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija.

Digitalizacija označava masovno usvajanje integriranih digitalnih usluga od strane potrošača, poduzeća i državnih institucija, ona danas predstavlja mnogo više od vala koji mijenja samo pojedine industrije - ona mijenja čitava gospodarstva. Iako se Hrvatska kasnije uključila u proces digitalizacije, IT industrija u Republici Hrvatskoj jedan je od osnovnih pokretača gospodarstva.

U istraživanju Eurostata za prošlu godinu petina zaposlenika u Hrvatskoj tvrdi kako im se način rada promijenio u posljednjih 12 mjeseci zbog uvođenja novih tehnologija. Naime, računala i kompjuteriziranu opremu u nas koristi nešto više od dvije trećine zaposlenika, odnosno njih 69 %, što nas svrstava na 18. mjesto u EU-u. Iako smo još uvijek ispod Unijina prosjeka, sigurnim koracima približavamo se ostalim zemljama članicama.

Ako je uspostavljen potreban okvir, ICT može dovesti do povećanja inovativnosti i produktivnosti, a doprinijeti i rastu BDP-a na isti način kao što je to učinila druga industrijska revolucija. Unatoč tome, naše se tvrtke dobro snalaze u tom turbulentnom razdoblju, a s time se slaže i Vladimir Knežević, direktor Oracle Aplikacija za Adriatic regiju, koji se osvrnuo i na inovacije u poduzećima i budućnost poslovanja:

"Hrvatska je uspješna u pogledu ICT infrastrukture, sadržaja, dostupnosti i digitalnih vještina kao što su pokrivenost stanovništva mobilnim mrežama, kvaliteta obrazovanja u području znanosti i matematike. No još se puno treba napraviti u području clouda, mobilityja, Big Data, društvenih mreža, sigurnosti podataka i zaštite privatnosti podataka. Živimo i radimo u turbulentnim vremenima u kojima rastu očekivanja kupaca, a disruptivnost bitno utječe na rast i razvoj pojedine tvrtke. Najuspješnije kompanije danas imaju procese i alate za upravljanje inovacijama te ih smatraju dijelom korporativne kulture. Važno je moći ubrzati inovacije svog poduzeća proširenjem granica kako biste smanjili neučinkovitost u postojećim poslovnim procesima i omogućili nove poslovne modele te priliku za pristup neiskorištenim strujama prihoda – upravo to našim kupcima omogućavamo kroz Oracle cloud aplikativna rešenja", zaključio je Knežević.

Konferenciju će uveličati i Andres Garcia-Arroyo Maeso, potpredsjednik Oraclea Aplikacija za Središnju i Istočnu Europu te CIS regiju, koji će posjetiteljima prenijeti Oracle viziju o tome o tome kako promjenu pretvoriti u priliku pomoću Cloud aplikacija.

Uz njega, svoju inspirativnu priču ispričat će David Skoko, ribar, MasterChef i poznato TV lice, dok će prestižni proizvođač automobila Porsche prezentirati svoje iskustvo u poslovanju. Također, posjetitelji će imati prilike dobiti certifikate na nekoj od mnogih radionica vezanih za upravljanje ljudskim resursima, financijama i korisničkim iskustvom.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti