Osim Twittera, iOS5 imat će integrirane i ostale društvene mreže

Ovaj tjedan, Apple je na svojoj konferenciji objavio duboku integraciju Twittera u svoj nadolazeći iOS5, no nije tu samo Twitter.

Zimo Zimo Zimo | 10.06.2011. / 09:48

Osim Twittera, iOS5 imat će integrirane i ostale društvene mreže

Ovaj tjedan, Apple je na svojoj konferenciji objavio duboku integraciju Twittera u svoj nadolazeći iOS5, no nije tu samo Twitter.

Doduše, Twitter dolazi uz iOS5 sa svojom aplikacijom, te dodavanjem korisničkog imena Twittera u kontakte, no Twitter nije jedini servis koji se našao na novom mobilnom operativnom sistemu.

Developeri koji su već imali prilike prekopati po kodu novog iOS5, a koji stiže na jesen, pronašli su neke zanimljive mogućnosti. Naime, u iOS5 korisnici će moći dodati kontakte sa ostalih društvenih mreža kao što su Facebook, Flickr, LinkedIn i MySpace.

Značajke nisu skrivene, već su dostupne svima no još su malo bugovite, piše AllThingsD.

Ove mogućnosti pokazuju razumijevanje Applea vezno uz prisustvo weba i informacije kontakta, no problem je što se svi podaci moraju unašati ručno. Naime, Google je na svojim Android uređajima već nudio sličnu integraciju sa Facebookom, koji je automatski 'povukao' podatke (one koji su bili istaknuti na Facebook profilu) u svoju bazu kontakta.

Kasnije, sa novom verzijom svog Androida, Google je povukao ove mogućnosti radi sve veće konkurentnosti ovih dviju giganta. Nešto slično Google pokušava sa svojim Google Profile koji bi trebao koristi korisnikove 'društvene' podatke.

Jasno je kako i Google i Facebook i Apple žele zaštiti svoj odnos sa korisnicima, zbog čega se i stvara takva drama, istaknuli su to na AllThingD. Poznato je i da je Apple pokušao koristiti Facebook za društvenu distribuciju podataka za svoju glazbenu društvenu mrežu Ping, no taj plan im nije uspio, a niti je iPing zaživio.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti