Max Levchin, osnivač servisa PayPal i kompaniju za društvene igre Slide napušta Google koji je kupio ovu kompaniju prije nešto više od godinu dana.

Max napušta Google u kojem je radio na projektu Slide, a koji je Google kupio prije nešto više od godinu dana za 200 milijuna dolara, kako bi krenuo u nove poslovne pothvate.

Unatoč investiciji od 500 milijuna dolara iz 2008. godine, Slide nikada nije doživio značajniji uspjeh, što je vrlo vjerojatno utjecalo na Googleovu odluku da ugasi ovaj servis. Glasnogovornik Googlea za AllThingsD istaknuo je kako će većina od 100 zaposlenika Slidea ostati u Googleu raditi na drugim projektima, te kako će neki biti prebačeni u YouTube koji također radi kao Googleova nezavisna kompanija.

Osim Slidea, Max je radio i na projektu Photovine kojeg je Google objavio prije tjedan dana, a radi se o aplikaciji za dijeljenje fotografija na iPhoneu. Također, Max je eksperimentirao i sa aplikacijama kao što su SuperPoke Pets i aplikacijom za grupne poruke Disco.

Jared Fliesler, šef proizvoda u Slide također napušta Google i prihvatio je posao u Sqaureu, kompaniji za plaćanje putem mobilnih uređaja koju je osnovao Jack Dorsey, ujedno i suosnivač Twittera.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju