Sean Parker i Sean Fanning, možda bolje poznati po svom neslavnom servisu Napster, pokrenuli su novi video chat servis Airtime.

Airtime je live video platforma koja omogućuje korisnicima da se povežu s novim i starim prijateljima na jedan drugačiji način. Ovaj servis razlikuje se od ostalih po tome što se sugovornike traži prema zajedničkim temama, odnosno tagovima.

Airtime prikuplja informacije o vama putem Facebooka jednom kada se logirate i dopustite servisu da koristi vaše podatke što vam omogućuje da pronađete sugovornike s kojima dijelite iste interese.

Parker je u intervjuu istaknuo kako je ideja nastala iz razloga što se ljudima, koji su uvijek online, ne nudi ništa novo, odnosno ne pričaju s novim ljudima. 'Online su svi ljudi koje poznajete, što je ponekad dosadno. Od kada je internet postao tako dosadan?'.

Ovaj novi servis sigurno će privući dosta korisnika radi Parkera i Fanninga koji su već odavno poznati internet poduzetnici, a i sve nam se čini kako cijela priča zapravo ima smisla. Pričati s ljudima o kojima ne znate ništa bez ikakvih obveza može zvučati ludo no u isto vrijeme jako interesantno. Razmislite samo, na koji način biste pronašli sve te ljude?

Ukoliko želite isprobati Airtime, sve što trebate jest posjetiti službenu stranicu, logirati se putem Facebooka i pričati ili s vašim prijateljima ili kliknuti na 'Talk to Someone', nakon čega će vas Airtime spojiti s korisnicima s kojima dijelite iste interese pomoću informacija s vašeg profila i kriterija koje ste odredili.

Spomenimo još na kraju da je vaš profil anoniman tako dugo dok ne dodate sugovornika kao vašeg prijatelja, a ukoliko ga želite ukloniti Airtime omogućuje vrlo jednostavan način kako to učiniti. Više o svemu možete pročitati na službenim stranicama.

U nastavku možete pogledati promo video kako biste dobili bolju sliku o Airtimeu. Što vi mislite o ovom načinu video chata?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju