Osnovnoškolci u Šemovcu od danas mogu koristiti moderno opremljenu informatičku učionicu

U obnovu škole i opremanje informatičke učionice uloženo je gotovo 100 tisuća eura.

Martina Čizmić | 15.03.2023. / 13:13

Informatička učionica u OŠ Šemovec (Foto: Varaždinska županija)

Osnovna škola Šemovec od danas je bogatija za moderno opremljenu informatičku učionicu, u čiju je pripremu i opremanje uloženo nešto više od 23 tisuće eura. Obnovu krovišta i same zgrade u kojoj je smještena učionica financirala je Varaždinska županija.

Tijekom ove godine u školama kojima je osnivač Varaždinska županija bit će niz investicija. To su manje investicije, ali bitne su za što kvalitetnije održavanje nastave. Imali smo prilike vidjeti što je sve odrađeno u Osnovnoj školi Šemovec, od rekonstrukcije krovišta, obnove dijela fasade do uređenja i opremanja informatičke učionice, što je približno 100 tisuća eura. Takvih investicija bit će diljem naše županije. Između ostalog, prošle smo godine u Osnovnoj školi Ludbreg obnovili elektroinstalacije, ove godine nastavljamo s unutarnjim uređenjem. Završili smo fasade na Prvoj gimnaziji Varaždin i ukopali spremnike. Uredili smo okoliš Elektrostrojarske i također smo u Hallerovoj aleji te smo postavili potrebne spremnike. U sklopu Osnovne škole u Ivancu uređujemo vanjske sportske terene, istaknuo je varaždinski župan Anđelko Stričak.

 

Ravnateljica Osnovne škole Šemovec Marina Hižak naglasila je kako svi učenici u toj školi polaze nastavu informatike, a uključeni su i u izvannastavne aktivnosti kao što je robotika.

Nova tehnologija koju su nam Županija i Općina omogućile doprinijet će daljnjem nesmetanom praćenju nastave informatike, ali i stjecanju novih znanja, digitalnih vještina i kompetencija naših učenika, što će im pomoći u daljnjem školovanju i životu u suvremenom svijetu, rekla je ravnateljica.

 

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković u svom je obraćanju naglasila kako općina ima dugogodišnju suradnju sa Županijom u sufinanciranju, doprinosu i razvoju školstva na području cijele općine.

Ove godine izdvojili smo kapitalna sredstva za nabavu 17 prijenosnih računala i dvije interaktivne ploče. Vjerujemo da će ih učenici koristiti sa zadovoljstvom te da će znati prezentirati našu općinu na svim razinama natjecanja, a u konačnici da se educiraju, da budu u trendu, da budu informatički pismeni. Općina je svjesna da je osnivač ove škole Županija, ali to nama nije prepreka da sudjelujemo i u ovakvim projektima osim tekućih izdvajanja, kao što Općina izdvaja sredstva za financiranje produženog dnevnog boravka, financiramo učiteljice u produženom dnevnom boravku, nabavu školskog pribora i ostalih izdvajanja za našu djecu. Ovo je jedan kapitalni projekt koji svake godine izdvajamo na neki način. Ove godine je to opremanje informatičke učionice. Vidjet ćemo što ćemo dalje. Prema potrebama razgovaramo s učiteljicama, ravnateljicama i djecom da vidimo kakve su potrebe i prema tome svakoj školi, i ovoj u Šemovcu i u Trnovcu, mi sa zadovoljstvom financiramo ili sufinanciramo u suradnji s Varaždinskom županijom. Zahvaljujem županu i pročelniku što su se odazvali pozivu za financiranje informatičke učionice, a isto tako i za sanaciju starog dijela ove škole koji je bio neophodan. Vjerujem u našu daljnju zajedničku suradnju za dobrobit naše djece, rekla je Vitković.

 

Varaždinska županija osnovala je i Centar izvrsnosti iz informatike jer je to, kako je naglašeno, uz matematiku i fiziku nevjerojatno važno područje. 

Vrijednost radova sanacije krovišta i dijela fasade na školskoj zgradi koje je financirala Varaždinska županija iznosi 74.047, 05 eura, dok je u nabavi i opremanju informatičke nove učionice Varaždinska županija sudjelovala sa 13.536,40 eura, a općina Trnovec Bartolovečki sa 9.840,24 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti