Osvanuo novi monolit, ovaj put u Nizozemskoj, a pojavila se i prva varijacija na temu u Engleskoj

Niknuo je još jedan monolit, ovaj put u Nizozemskoj. Prvi put se pojavila i varijacija na temu monolita, podignuta na otoku Wight u Engleskoj. Obje su se misteriozno pojavile, bez tragova koji bi ukazivali na to tko ih je postavio.

Branimir Vorša | 07.12.2020. / 17:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Misteriozni monoliti niču poput gljiva poslije kiše po svijetu, jedino što nitko ne zna o kakvoj je "kiši", koja bi bila povod za te neobične "gljive", riječ. Nakon SAD-a i Rumunjske, misteriozni monolit osvanuo je i u Nizozemskoj, a lokalne novine pišu da oko mjesta na kojem je podignut, nisu pronađeni nikakvi tragovi.

Novi monolit pronađen je u nedjelju, u parku prirode Kiekenberg pored sela Oudehorne. Očevidaca koji bi možda objasnili kako je tamo postalvjen, naravno nema. No postoji i jedna razlika, jer nizozemski monolit nije onako sjajan kao oni pronađeni u SAD-u i Rumunjskoj.

Fotografija monolita postalvjenog uz nekakvu baru objavljena je i na Twitteru.

Jedan lokalni reporter naglasio je da monolit možda već neko vrijeme stoji postavljen na tom mjestu, jer je na njemu pronađen i led.

Svugdje tup, samo u Engleskoj šiljat

Ipak, u Engleskoj, na otoku Whit po prvi put se pojavila i varijacija na temu mističnih monolita, koji su počeli nicati (i nestajati) po raznim dijelovima svijeta.

Neobičan šiljasti metalni objekt na otoku Wight pronašao je 29-godišnji Tom Dunford, koji je psa šetao po plaži Compton, u društvu zaručnice i sestre.

Upoznat sam sa svim pričama o monolitu dosad pa sam to odmah prepoznao, rekao je Dunfrod te opisao objekt kao vrlo reflektirajući i visok oko tri metra.

No, Dunford smatra da je riječ samo o običnoj šali.

Osoba koja je to tamo stavila zna što radi, smatra.

I drugi otočani se okupljaju oko tog novog objekta te se dive vizualnom misteriju i nagađaju među sobom njegovo porijeklo.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti